Анастас Герджиков се разведе тихомълком

Проф. Герджиков премълчава за семейното си положение
0

От 6 години подкрепеният от ГЕРБ кандидат-президент Анастас Герджиков не живее със съпругата си

Проф. Анастас Герджиков, който се оказа изненадващата кандидатура на ГЕРБ за президентските избори, се е развел тайно със съпругата си – пише в. „Уикенд“. Раздялата е станала тихомълком още през 2019 г.

В биографичната справка на ректора на СУ Анастас Герджиков са старателно описани всичките му академични титли и научни достижения. Няма и дума обаче за неговото семейно положение, което е повече от странно и необичайно за претендент за най-важния пост в държавата – отбелязва изданието.

Оказва се, че това е лично желание на проф. Герджиков. Повече от 20 години той е бил женен за своята колежка Виолета Петрова Герджикова, която също е професор и е сред най-изтъкнатите преподаватели по сласическа филология, старогръцка и римска култура. Двамата имат и син.

Семейството обаче се разделя без излишни драми и панаири преди около 6 години. Виолета напуска съпруга си и според слуховете от известно време има връзка с друг своя колега. Запазва обаче добрите си отношения с дългогодишния си съпруг проф. Анастас Герджиков. Двамата дори често се срещат по симпозиуми и семинари и празнуват някои празници.

Проф. Герджиков премълчава за семейното си положение

Според източник на изданието двойката професори се развежда официално през 2019 г.За това сочат и данъчните декларации на проф. Герджиков, който от този момент декларира единствено своето имущество като ректор на Софийския университет. От няколко години кандидатът за президент живее сам в семейния апартамент в столичния кв. „Гео Милев“.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.