Тайни от Бъкингам! Сестрата на Елизабет Втора с години не й говорила заради скандален брак в семейството

Тайни от Бъкингам! Сестрата на Елизабет Втора с години не й говорила заради скандален брак в семейството
3 (60%) 1 vote

Сестрата на Елизабет Втора се скарала не само със сестра си, но и с половината си семейство

Сестрата на Елизабет Втора – принцеса Маргарет, с години отказвала да говори не само със сестра си, но и с принцесата на Кент, тъй като кралицата разрешила брака й с принц Майкъл от Кент. И то въпреки факта, че е била разведена римокатоличка.

Семейна драма с десетилетна давност изплува наскоро. Принцеса Мари-Кристин фон Райбниц, омъжена за принц Майкъл, херцог на Кент не е общувала с принцеса Маргарет до края на живота й, тъй като последната отказвала да говори с нея. Маргарет дори не говорила няколко години и на сестра си – кралица Елизабет, заради решението й да разреши брака между двамата. Независимо, че госпожа Райбниц е наскоро разведена и римокатоличка при това.

В документалния филм на канал 5 – „Противоречивата принцеса“, виконтеса Хичинбург споделя, че Маргарет е била много гневна и сърдита на сестра си. Нещо повече – двете стигат до кавга, когато кралицата решава да й забрани брака й с Питър Таусенд – адютант на кралицата и бивш летец от кралските военовъздушни сили, пише „Дейли мейл“.

Когато Маргарет е само на 17 тя се влюбва в красивия летец, независимо от факта, че е женен. Неговият развод след това, както и че е римокатолик се отразяват на двора. Елизабет е затруднена- от една страна иска да направи сестра си щастлива, а от друга е глава на англиканската църква и няма как да приеме един католик, при това разведен, в кралското семейство.

Принцеса Маргарет и Елизабет Втора смразени заради неравен брак сн. Facebook

Принцеса Маргарет и Елизабет Втора смразени заради неравен брак сн. Facebook

В крайна сметка се стига до компромис – на 25 Маргарет няма нужда от разрешение, за да се омъжи. Освен това трябва да се откаже от всички свои претенции към короната. След две години раздяла, тя обявява, че ролята й на кралска сестра и на член на английската църква са по-важни за нея от брака й с летеца. Но до смъртта си не прощава на сестра си, че е разрешила неравен брак на братовчед им. Заради което отказва да говори и със съпругата му доживот.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар