МВР взе на мушка Ники Шванца за заплахи

Гласувайте за статията
Бившият любовник на Черната вдовица – Мая Илиева, искал 300 бона от ДДС аферист

Бившият любовник от преди 10-ина години на мафиотската вдовица Мая Илиева – Николай Иванов-Шванца се разследва от МВР за заплахи срещу бизнесмен – пише в. „Уикенд“. Заплашваният предприемач също е от Варна и работи в сферата на зърнопроизводството. Той е участвал преди години в сложни схеми за източване на Данък добавена стойност – отбелязва изданието.

Според източник на изданието Николай Иванов му е искал сумата от 300 хил. лева. Ако онзи не даде парите, щял да пострада заедно със семейството си – гласяла заканата. За да бъде убеден, че работата е дебера, един от автомобилите на баровеца бил потрошен с бухалки край офиса му. На телефона на жена му пък започнали да пристигат странни съобщения от неизвестни номера в малките часове на нощта.

На 26 септември, миналата година състав на Специализирания наказателен съд реши, че варнеците Николай Иванов-Шванца и Иво Иванов-Гела са невинни по обвинение за изнудване, побои и продажба на наркотици. Така повече от 5 години след спецакцията и арестите в морската столица се оказва, че престъпна организация с таркор Иво Гела не съществува. След няколко години влачене пред Темида и над 20 заседания, съдът не открива доказателства Гела, Шванца и компания да са организирали престъпна група, действала във Варна и Добрич.

Ники Шванца от времето, когато беше с Мая Илиева

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар