Йордан Караджов изригна: Взимам 300 лева пенсия и за нищо не стига! (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Йордан Караджов не обмисля оттегляне от сцената

Йордан Караджов взима 300 лева пенсия. „Вече съм на почти 70 и от миналата година получавам пенсия, но тези пари за нищо не стигат. Взимам 300 лева, които ми стигат само за лекарствата за високото кръвно и диабета“, това споделя вокалистът на легендарните „Сигнал“ Данчо Караджов.

Музикантът казва, че страда от диабет от 2008 година. „Не помня да съм преживял силен стрес тогава, но веднага започнах да пия медикаменти. Не съм на инсулин, защото имам лека форма. Наблюдава ме моят доктор, но честно казано, не спазвам строг режим на хранене.

Не си меря и кръвната захар всеки ден по пет пъти, въпреки че има опасност човек да изпадне в диабетна криза. Засега обаче нямам проблеми, пия си лекарствата сутрин и вечер, и съм добре“.

Той е откровен, че за 43 години всички от група „Сигнал“ са се прехранвали само и единствено от музика, пише „Ретро“.

„Никога не сме си и помисляли да се откажем и да правим нещо друго. За един истински изпълнител преди всичко музиката е в сърцето му и всичко останало е след това“.

За щастие коронавирусът е подминал Караджов и семейството му, но със съпругата му са се ваксинирали отдавна.

„По време на първия локдаун, когато затвориха държавата, много се пазехме, защото все пак вече сме на възраст. Но в интерес на истината никога не съм мислел, че може да ме пипне този вирус и може би заради това не ме застигна.

„Един от емблематичните гласове на българската сцена е категоричен, че въпреки наближаващи 70-годишен юбилей не обмисля оттегляне от сцената. „Ще стоя на сцената, докато хората кажат стига. Докато публиката има интерес към мен и група „Сигнал“, ние ще се занимаваме с това, което правим.“

„В България имаме лошо схващане за музикантите, че като навършат определени години вече са стари и трябва да слязат от сцената. А всъщност ние сме хората, които разбираме най-много от този занаят.

Йордан Караджов взима 300 лева пенсия, които му стигат само за лекарства сн. hotarena.net

Йордан Караджов взима 300 лева пенсия, които му стигат само за лекарства сн. hotarena.net

По света не гледат на възрастта като на порок. Ето Том Джоунс и музикантите от „Ролинг Стоунс“ са на години, но още имат концерти“, откровен е Данчо Караджов, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар