Алексей Навални: „Епъл“ и „Гугъл“ са в съюз с Путин!

Гласувайте за статията

Лидерът на опозицията в Русия – Алексей Навални, обвини американските технологични компании Apple и Google в заговор с Владимир Путин. И заяви, че те са оттеглили заявлението му за кандидат в изборите в Русия по настояване на руските власти.

„Ако нещо ме изненада по време на изборите, не е толкова факта, че Путин е фалшифицирал резултатите. А, как всемогъщите големи технологични компании станаха негови съучастници“, пише Навални в съобщение, публикувано от екипа му в Instagram.

„Едно е, когато мрежовите монополи заявяват пред обществото, че са със солидни принципи по отношение на човешкия живот. А в действителност са обикновени отрепки, които обичат парите повече от свободата. Затова е съвсем различно, когато тези хора са едновременно страхливци и алчни.“

Навални написа, че тези хора на големия екран казват, че искат да направят света по -добро място, но вътре има само „лъжци и лицемери“, като изрично посочи Google, Apple и Instagram.

Под натиска на Москва Google и Apple се договориха миналия петък да оттеглят заявлението за избор на екипа на Алексей Навални от техните онлайн платформи в Русия.

Заявлението включваше инструкции как и кога да се гласува за кандидатите на Кремъл на парламентарните избори от 17 до 19 септември.

Google също блокира два видеоклипа в YouTube, собственост на технологична компания, в които поддръжниците на руската опозиция обясняваха инструкциите.

Системата за съобщения Telegram, много популярна в Русия, също оттегли инструкциите си на 18 септември по искане на руския телекомуникационен регулатор.

Според източници, с които се свърза агенция Франс прес, властите заплашили да арестуват служителите на тези технологични компании в Русия.

Алексей Навални поведе битка с технологичните гиганти. Обвини ги, че са саботирали изборите в Русия сн. Инстаграм

Алексей Навални поведе битка с технологичните гиганти. Обвини ги, че са саботирали изборите в Русия сн. Инстаграм

Руската опозиция определи ситуацията като мащабна измама на изборите, при която управляващата партия спечели мнозинство от две трети в парламента.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар