Мистерия със завещанието на принц Филип

Гласувайте за статията

Завещанието на принц Филип остава обгърнато в мистерия

Принц Филип е направил завещание преди смъртта си. Но въпреки това повечето настоящи членове на кралското семейство няма да разберат за написано в него.

Поне 90 години написаното от покойния принц Филип ще се пази в тайна, за да предпази честта и самочувствието на кралицата. Това беше отсъдено от Висшия съдебен съвет на Великобритания преди няколко дни.

Бракът на покойния принц с кралицата продължи цели 73 години. Той е баща на Чарлз, Ан, Андрю и Едуард.

Макар че на пръв поглед изглежда странно, това съдебно решение не е прецедент. В продължение на повече от век съдът е бил молен да засекретява завещанията на членове на кралското семейство след тяхната смърт.

След изтичането на установения срок от 90 години, ще има специален съвет, който да реши дали завещанието на Филип ще бъде отворено, или ще се продължи неговата тайнственост.

През ВВС съдия Андрю Макфарлейн заяви, че поради конституционното положение на суверена е подходящо да има специална практика по отношение на кралските завещания.

Според него е необходимо да се представи защита на личния живот на тази ограничена група хора, за да се запази достойнството на кралицата и близките членове на нейното семейство.

Макфарлейн ще съхранява в сейф 30 плика, съдържащи завещания на починали членове на кралското семейство. Той заяви, че не знае какво пише в завещанието на принц Филип. Единствено е запознат с датата на изготвяне на документа.

„Приех твърдението, че макар да има обществено любопитство по отношение на частните договорености, които член на кралското семейство може да избере да направи в завещанието си, няма истински обществен интерес хората да знаят тази изцяло лична информация“, добави още той, цитиран от Марица.бг.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар