Невероятно, но факт! Майката на президента Румен Радев взе…

Станка Радева е сменила две фирми
0

Станка Радева е сменила две фирми

Ще се изненадате от това, което направи майката на президента Румен Радев – Станка Радева.

Запознати издават, че въпреки преклонната си възраст (81 години), майката на Румен Радев е взела шофьорска книжка.

Румен Радев
Станка Радева е сменила две фирми

Тя е решила да кара семейния „Мерцедес“, който стоеше на паркинг след смъртта на съпруга й Георги. Пенсионерката от село Славяново се сдобила със свидетелство за правоспособност в края на юли тази година. Проверка на „Ретро“ обаче сочи, че тя е започнала да стяга автомобила още през пролетта.

Гражданската отговорност на колата е била подновена на 27 април. Майката на Румен Радев не избързала да купува винетка, за да не дава пари на вятъра, докато все още няма шофьорска книжка. Електронна винетка на автомобила е закупена на 11 юли. Прави впечатление, че Станка Радева е избрала да плати за годишен стикер, който струва 97 лева.

Очевидно намеренията ѝ са да кара колата и извън пределите на село Славяново, за да може да ходи до по-големите градове Хасково и Димитровград, където да си пазарува и върши работа.

Карала е шофьорските курсове в Димитровград

Преди няколко седмици излезе информация, че именно в Димитровград тя е карала шофьорските курсове, като е сменила две фирми. В първата я обучавали трима инструктори, но впоследствие тя пожелала да се раздели с тях. Прехвърлила се в друга школа, където завършила курса, след като била скъсана и на изпита по практика, и на теоретичния.
В крайна сметка успяла да премине и да вземе книжка на достолепните 81.

Доскоро кола не ѝ била необходима, защото разчитала на мъжа си Георги да я кара навсякъде. Той обаче почина след боледуване във ВМА през април 2020 г.
Припомняме, че година и половина преди това бащата на Румен Радев блъсна с въпросния автомобил инвалид с триколка. Инцидентът се случи на кръгово в Харманли, а катастрофата предизвика скандал.

Пенсионерът така и не можа да превъзмогне напълно шока от случката. Съпругата му не приемала автомобила за прокълнат, макар да донесе големи беди в семейството им. Тя решила да не го продава, а да го задържи и ползва. Макар и доста стара, колата още държи прилична цена, тъй като е класически модел. Подобни автомобили в зависимост от състоянието, в което се намират, се продават на цени между 5 и 10 хиляди лева, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.