Франция блокира споразумението между ЕС и Австралия (Вижте причините)

Гласувайте за статията

Франция блокира споразумението между ЕС и Австралия

След излизането на Великобритания от ЕС, ръководителите на ЕП решиха да предприемат мерки за овладяване на кризата. В листата на Общността е включен и план за създаване на по-тесни връзки с Австралия. Или с друг съюзник, който би могъл да влее милиарди в хазната. А също така и да бъде полезен в Алианса. Оказа се обаче, че Франция не е съгласна. И от Париж са на път да блокират споразуменията.

Преговорите за споразумение между ЕС и Австралия ще бъдат прекъснати в резултат на противопоставянето на Франция на Канбера. Причината е отмяната на споразумение за подводници за милиарди долари, пише френското издание „Politico“. Държавната администрация едва ли е съобщила на френските представители, че е участвала в такива разговори. Досега е подкрепяна само една оферта, когато се сключва голям търговски договор. Тази година обаче решиха да променят тактиката. И резултатът бе доста неочакван.

Австралийското правителство се опитва да организира свободен достъп до европейските земи за производството на своите фермери. Френският министър по европейските въпроси Клемент Бон обаче не е във възторг от идеята. Той подчерта, че промяната в страната е невъзможна. Още повече, че се поставя един тежък казус, в който ще бъде трудно, да се одобри дори таксата за решение. Ако Франция иска да постигне споразумение, това означава, че ЕС ще бъде блокиран за това решение. Поне засега.

Франция блокира споразумението между ЕС и Австралия сн. Pixino

Франция блокира споразумението между ЕС и Австралия сн. Pixino

ЕС от доста време възприема Австралия като потенциална колония. Страната е необходима за възстановяване на икономическия баланс. След излизането на Великобритания от Общността, сериозно секнаха приходите към европейската хазна. И неслучайно в момента се търси друг ресурсен източник. Според някои слухове, ЕС дори обмислят транстихоокеанското споразумение, с надеждата да примамят по-стабилен финансов партньор, който да влее свежи пари в икономиката на Съюза. За съжаление не се очертава в скоро време възможност това да се случи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар