Владимир Путин отсвири Джо Байдън: Имам по-важни дела от среща с него!

Гласувайте за статията

Владимир Путин отсвири Джо Байдън

Руският президент Владимир Путин няма да присъства на онлайн среща по повод пандемията, свикана от американския президент Джоузеф Байдън. Това заяви в официално прессъобщение говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Президентът не планира да участва в тази среща на върха. Нивото на нашето участие ще бъде определено чрез дипломатите ни“, каза говорителят на Кремъл.

Миналата събота от Белия дом потвърдиха, че Байдън възнамерява да проведе онлайн среща на върха на 22 септември. Тя ще е посветена на мерките за борба с пандемията в кулоарите на Общото събрание на ООН.

По-рано Песков заяви, че Кремъл вече е получил покана от САЩ за събитието.

Президентът Владимир Путин обаче отказа среща с американския си колега. И заяви, че има по-важни ангажименти от това да разговаря с него. Отказът на Путин да присъства на събитието, без съмнение доста разклати репутацията и авторитета на американския държавен глава.

Междувременно стана ясно, че президентът на Русия се е самоизолирал, след като член на администрацията му е бил регистриран със симптоми на коронавирус. Въпреки, че Путин е добре, той предпочете да не подлага на риск живота и здравето на колегите си и се оттегли от активна дейност, докато тече срока на карантината. За някои от задачите си държавния глава се включва дистанционно, но във всички останали случаи е предоставил задачите си на своите сътрудници.

Владимир Путин сн. Уикипедия

Владимир Путин сн. Уикипедия

„Поради установен случай на коронавирус в неговото близко обкръжение, Владимир Путин трябва да спазва режим на самоизолация за определен период от време“, казаха от кабинета на президента.Те също така заявиха, че планираната среща на Путин в Таджикистан ще се проведе онлайн. Първоначално президентът на страната планираше да пътува до там, но в крайна сметка взе решение да не рискува. И ще се срещне с жителите на страната онлайн – по видеоконферетна връзка.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар