Според британския "Телеграф" бавачката на Уилям и Хари ще получи 137 000 долара

Бавачката на Уилям и Хари получава голямо обезщетение. През 1995 г. журналистът на Би Би Си Мартин Башир си осигурява интервю с Даяна, като й показва фалшиви банкови документи за извършен аборт на бавачката на нейните деца Уилям и Хари.

Интервю

Чрез тази измама Мартин Башир внушава на Даяна, че принц Чарлз има връзка с бавачката и тя склонява да даде голямо интервю за предаването "Панорама". В легендарното интервю Даяна прави признанието, че в брака й с принц Чарлз е "малко пренаселено" и всъщност са били "трима" - визирайки дългогодишната приятелка на принца Камила Паркър Боулс.

Официален развод

Даяна и Чарлз са разделени от 1992 г., но именно интервюто пред Би Би Си принуждава кралица Елизабет да поиска от двойката официален развод. През 1996 г. той става факт. Наскоро стана ясно, че Мартин Башир няма да бъде подведен под отговорност, тъй като полицията не вижда в действията му престъпление. Според британския вестник "Телеграф" обаче Би Би Си ще плати на бавачката Тиги Лег-Бурк обезщетение от поне 137 000 долара. Източникът на "Телеграф" е цитиран да казва "Тиги Лег-Бурк бе в центъра на манипулацията, извършена от Мартин Башир, и е добре, че медийната корпорация оценява нанесените й щети". Според изданието обезщетението ще бъде изплатено скоро. Тиги напусна работата си в Бъкингам през 1999 г., след като се омъжи. В момента тя живее в Уелс и все още не е коментирала новината.

Вътрешно разследване

През месец май Би Би Си обяви резултатите от своето вътрешно разследване. Докладът, изготвен от бившия член на Върховния съд лорд Джон Дайсън, доказа, че 58-годишният Башир е използвал навремето две фалшиви банкови извлечения, за да манипулира Даяна и да си осигури интервю с нея. "Използването на измама е позволено само при разследването на сериозни криминални престъпления. Интервюто с Даяна не попада в тази категория", сподели тогава пред "Дейли Телеграф" Ричард Ейър, инспектор по редакционната политика в Би Би Си през 1995 г. Принцеса Даяна загина на 36 години при автомобилна катастрофа в Париж през август 1997 г. "Скоро след интервюто Даяна се промени. Постоянно се притесняваше, че има някакъв заговор срещу нея. Параноята я доведе до мисълта, че принц Чарлз има връзка с една от гувернантките на синовете им. [caption id="attachment_679627" align="aligncenter" width="300"]Бавачката на Уилям и Хари получава обезщетение от 137 000 долара сн. YouTube Бавачката на Уилям и Хари получава обезщетение от 137 000 долара сн. YouTube[/caption] Страхът от подслушване я накара да промени и номера на телефона си в двореца Кенсингтън", сподели през ноември 2020 г. Роза Монктън, една от най-близките приятелки на Даяна, пред "Дейли мейл", предават от ladyzone.bg.