Принц Хари за принц Филип: Той беше добър слушател! (Още разкрития)

Принц Филип бил кралят на барбекюто сн. YouTube
0

Принц Филип бил кралят на барбекюто

Когато британският принц Филип почина преди близо шест месеца, той бе почетен основно заради подкрепата за кралица Елизабет Втора по време на близо 70-годишното й управление, писа Асошиейтед прес.

Важна роля в кралското семейство

Сега става ясно, че принц Филип е имал и друга важна роля в британското кралско семейство – той бил кралят на барбекюто в семейството, вероятно благодарение на гръцкото си потекло, предаде агенцията.

Интересна форма на изкуство

„Той обожаваше да пече на скара и превърна барбекюто в интересна форма на изкуство“, каза най-големият му син принц Чарлз в предаване на Би Би Си, посветено на покойния принц Филип, което ще бъде излъчено в сряда.

„Когато се опитвах аз да го направя… никога не успявах да го разпаля… и той ми казваше: Дръпни се!“.

В откъси от предаването „Принц Филип: Кралското семейство си спомня“, разпространени в събота, членове на британското кралско семейство говорят с възхищение за уменията в барбекюто на покойния херцог на Единбург и за интереса му към кулинарни телевизионни програми.

Майстор на барбекюто

„На всяко барбекю, на което съм бил, готвеше херцогът на Единбург“, казва най-големият му внук принц Уилям. „Определено е майстор на барбекюто… мога да кажа, че в семейството никога не е имало случай на хранително отравяне, свързано с херцога на Единбург“.

В едночасовото предаване участват четирите деца на кралицата и принц Филип – престолонаследникът принц Чарлз, принц Андрю, принцеса Анна, и принц Едуард, както и по-големите им внуци, сред които принцовете Уилям и Хари.

Програмата е заснета преди и след смъртта на принц Филип на 9-ти април тази година, като първоначално била замислена да отбележи стотната му годишнина през юни тази година.

Кралица Елизабет Втора не участва в предаването, но е предоставила специален достъп на екипа до частната си филмова колекция. Не са интервюирани и съпругите на внуците.

Хари

Принц Хари, който се оттегли от ангажиментите си към кралското семейство миналата година и се премести със съпругата си Меган и сина им Арчи в Калифорния, за първи път споделя как принц Филип му дал възможност да разкаже за службата си в Афганистан.

Когато заминавал за Афганистан, дядо му му казал само да направи всичко, за да се върне жив. Когато се върнах нямаше дълбоки дискусии, по-скоро разговор от типа: „Е, ти успя. Как беше?“. Такъв беше той“, казва Хари.

Принц Филип бил кралят на барбекюто сн. YouTube
Принц Филип бил кралят на барбекюто сн. YouTube

„Той беше добър слушател, даваше възможност да споделиш, колкото би искал, но никога не задаваше въпроси“, каза принц Хари, предават от life.dir.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.