Приятели на Даяна: Преди развода й с Чарлз, не можеха дори да стоят в една стая! Преглеждания: 1603

0
Оценете този post

Принцеса Даяна и принц Чарлз отказвали да стоят дори в едно помещение преди развода

Тежкия брак на принцеса Даяна и принц Чарлз е обект на много градски легенди. Но дори и биографът на принцесата Андрю Мортън, разкрива, че тя също не е била с лесен характер. Малко преди раздялата им през 1994-та година, той пише, че Ди и Чарлз направо са отказвали да стоят заедно в една стая. Чарлз дори се изнесъл от двореца Кенсингтън и се преместил в Бъкингам, а след това в Хайгроув, само и само да е по-далеч от жена си. Даяна също била ок с раздялата им, но разводът се оказал необходимост, едва след като се намесила и кралицата.

За категоричността на принцесата да приеме намеса в брака, свидетелства и фактът, че при последния опит на Елизабет Втора да ги сдобри, кралицата удря на камък. „Даяна отказа да слезе целия уикенд. Затвори се в стаята си и слушаше музика със слушалките си. Чарлз пък просто се отегчи и отиде на лов в Сандрингам, казват още придворните.

В интервю, което Даяна даде на своя професор Питър Сетълн през 1992-1993 г., бяха разкрити и други тайни на покойната принцеса. Пред психиатъра тя призна, че е влюбена в член на персонала, кралския полицай, Бари Манаки. Той не само и уволнен, когато скандалът избухна, но и загина при автомобилна катастрофа през 1987 г. Даяна беше убедена, че любовникът й е ликвидиран.

Тя също каза в интервю, че е била на среща с кралицата през 1986 г., за да потърси помощ, след като научила, че Чарлз продължава да се вижда с Камил. Кралицата обаче й отговорила: „Не знам какво да правя. Чарлз е отчаян.“ Малко по-рано Ди изпада в тежка депресия, реже вените си и по време на бременността си с Уилям се хвърля от стъпалата на Бъкингамския дворец.

Чарлз и Даяна едва се търпели сн. Flickr
Чарлз и Даяна едва се търпели сн. Flickr

Чарлз и лейди Ди се развеждат окончателно през ноември 1996 г. А Даяна загина в автомобилна катастрофа година по-късно, при все още неясни обстоятелства.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.