Лили Иванова е в лошо здравословно състояние

Лили Иванова планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно осъзнава, че вече няма толкова енергия, за да изнася концерти с продължителност от по 2-3 часа на живо. Тя не се чувствала в добра кондиция, което си пролича при последните й изяви.

Унищожителни критики

Решението на мегазвездата на естрадата идва след унищожителни критики на концерта й в Античния театър в Пловдив, състоял се във вторник вечерта през около 3000 души публика. Въпреки наложените противоепидемични мерки, които разрешават културните мероприятия да се провеждат с максимален капацитет на залата до 50%, Античния театър бе претъпкан. Оказа се, че на събитието са допуснати дори повече хора от капацитета. Това разгневи цялата гилдия - певци и актьори, на които им се налага да спазват наложените мерки, от което търпят значителни финансови пропуски. За Лили обаче явно правилата не важат. Певицата бе обвинена и че е пяла фалшиво от някои от присъстващите, сред които и журналиста Георги Тошев, който години наред бе в най-близкото й обкръжение. Озвучаването също не било на ниво. Според източник на "Уикенд" от обкръжението на звездата, тя изобщо не се чувствала добре в навечерието на концерта и дори мислела да го отложи. В последния момент обаче се мобилизирала и излязла на сцената.

Внезапно прекратено шоу

Това е и причината някои от песните да бъдат изпълнени фалшиво, а шоуто внезапно да бъде прекратено около половин час по-рано. "Лили наистина се раздаде за публиката, но в един момент просто силите я напуснаха", разказват хора, присъствали на спектакъла.

Коронавирус

Според запознати, е напълно възможно Лили да се е заразила с коронавирус покрай подготовката на концерта и това да е сринало организма й. Смята се, че легендата е сред първите ваксинирани у нас - още в началото на годината, за което й съдейства бившия министър на здравеопазването д-р Констадин Ангелов, неин близък приятел. От тогава обаче са минали повече от 9 месеца и най-вероятно силата на ваксината е отслабнала.

Лошо здравословно състояние преди концерта

"Лили не се чувстваше добре и по време на репетицията - трудно си поемаше дъх, едва взимаше височини, което не е характерно за нея. Тя обаче не си направи тест и отсече, че й няма нищо", свидетелстват музиканти от екипа й, които допускат, че звездата или е болна от коронавирус, или скоро е изкарала инфекцията. Възможно е, разбира се, да е настинала, или пък имунитета й да е отслабнал.

Възмущение от пеенето на Лили Иванова

Пръв възмущението си от начина на пеене на Лили Иванова изрази известният журналист Георги Тошев, който е бил сред зрителите. "Всичко има начало и край! Да знаеш кога... и как", написа той във Фейсбук. Постът му възпламени вълна от коментари "за" и "против" Лили Иванова, като в края на деня Тошев редактира думите си и махна думата "край". "Озвучаването няма нищо общо с пеенето. Певец от нейната класа не може да допусне това, на което бяхме свидетели тази вечер!", отсече Георги Тошев, с което намекна, че 82-годишната прима е пяла фалшиво. И добави: "В Пловдив нещата не бяха на нивото на перфекционист като Лили Иванова... И годините не са извинение за артист, който е решил да бъде на сцената! Те са отговорност пред публиката, за да те помни във форма. Като зрител не прощавам на никой - дори на Лили Иванова! Надявам се просто да е имала лош ден!". "Бях на концерта и съм изумена от поведението на Лили Иванова. Това не беше сценично поведение, то беше едно постоянно мрънкане, махане към озвучителя, прескачане на фрази, общо взето все едно бяхме на репетиция. Професионалист с опит няма да позволи публиката, особено сърдечна като пловдивската, да разбере, че има проблем. Ще се справи някак със ситуацията - дали ще опита да пее при създалата се ситуация без да се издава, дали пък ще направи техническо прекъсване за 10-15 минути, за да се изглади проблемът, но все някак ще излезе от конфузната ситуация, за която в края на краищата тя и екипът й са виновни. А краят на концерта беше просто абсурден, да не кажа крайно обиден за публиката. Без да има индикации, че приключва, след една от песните просто си излезе и привика оркестъра също да излиза. Видно беше, че не беше приключила по програма, защото музикантите и бек-вокалистките стояха като в небрано лозе на празната сцена. Хората не вярваха, че така, без бис, е приключило, и поне 15 минути викаха "Още!", докато накрая започнаха да се разотиват", разказа в социалните мрежи и Ася Згурова.

Турне

Концертът в Пловдив е част от турнето на певицата, което започна на 3-ти септември с първа спирка - Варна. Турнето на Лили Иванова продължава в Бургас, където ще пее на 25-ти октомври, Велико Търново - 9-ти ноември, Шумен - 11-ти ноември, Русе - 13-ти ноември. [caption id="attachment_679427" align="aligncenter" width="300"]Лили Иванова слиза от сцената сн. Фейсбук Лили Иванова слиза от сцената сн. Фейсбук[/caption] На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в зала 1 на НДК. Това ще са и последните големи концерти на Лили, след което тя няма да има повече спектакли с такъв мащаб, предават от hotarena.net.