Проф. Георги Рачев с разтърсваща прогноза. Ето какво ни носи фронтът Роланд!

Гласувайте за статията

Официално слагаме край на лятото

Климатологът проф. Георги Рачев направи прогноза, която няма да се хареса на мнозина.

„Фронтът Роланд ще нахлуе в България и ще създаде валежна обстановка. Днес слагаме официално край на лятото. Това не значи, че от утре ще тръгнат белите мечки. Няма да е толкова тежко, колкото го предвиждахме в началото на седмицата“. Това заяви проф. Георги Рачев от ефира на bTV.

проф. Георги Рачев

Официално слагаме край на лятото

„Валежите няма да са толкова много, около 30 литра в най-югоизточната част. От днес до вторник ни очаква по-смутно време, но няма да са толкова страшни температурите. В средата на седмицата, точно на празника на Независимостта, ще бъде доста по-хладно.

Следващата събота и неделя ще бъде слънчево и относително топло. Не знам какво повече да искаме от това време. Ще изпратим месеца със слънце.
Разделяме се вече със сутрешните температури от 15-17 градуса, падат надолу. Все пак топлофикация с нетърпение чака да ни даде своята топлинна енергия“. Така с шега, проф. Георги Рачев анонсира настъпването на есента.

Според него, летният сезон не е успешен. Той подчерта, че не трябва да се сравнява с лятото на 2020 г., което в цял свят се счита за нулево.
„Не съм оптимист и за зимния сезон. Всички балкански страни влизат в червената зона, нямаме реклама – кой ще поканим да ни посети? Ние ще си ходим на ски, но трябват и чужди туристи“, категоричен е той.

Проф. Георги Рачев коментира и видеото с мечката на пътя край Асеновград. „Тя просто леко си потичва. Вярвайте ми, имам приятели ловджии, които са ми казвали, че няма как да избягаш от мечка. Аз съм се срещал с това животно в западните Родопи, но беше на 150 метра разстояние. Пресече пътя и се качи на един 3-метров склон. Ама без никакъв напън“, заключи Рачев, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар