Изненадващи рокади в БНТ

Гласувайте за статията

Мира Добрева се върна отново в „Отблизо“

Рокадите в БНТ продължават с пълна пара макар и след старта на новия сезон.

Една от най-големите звезди в БНТ – Мира Добрева, която от водеща на публицистичното предаване „Питай БНТ“ бе понижена до обикновена репортерка през лятото, отново се уреди с предаване.

БНТ

Мира Добрева се върна отново в „Отблизо“

До поредното й завръщане в ролята на водещ се е стигнало, след като една от журналистките в обществената медия се оказала бременна. Другата, която била гласена за неин заместник, отказала поста. Тя се мотивирала с това, че не се чувства готова за предизвикателството да оглави „Отблизо“.

Новият сезон на предаването, на което Добрева бе лице дълги години, стартира на 12 септември от 11 ч.
Досегашната водеща Боряна Граматикова сюрпризирала ръководството миналия месец, че излиза по майчинство.
Припомняме, че тя бе открита за малкия екран и наложена най-напред като репортерка в предаването, именно от Мира Добрева.

Граматикова се омъжи през лятото на 2019 г., след което стана водеща на „Отблизо“ и изчака малко със създаването на потомство. Сега обаче моментът за това е настъпил, а бременността на Боряна накара управата на БНТ да й намери заместник. Главнокомандващите на медията били единодушни в избора си – Даниела Лалова, която зрителите познават от „Култура.БГ“.

Късметът отново се усмихна на Мира Добрева

Преди седмица обаче, най-неочаквано, Лалова дала заден и обявила пред ръководството, че не се чувства готова да понесе на плещите си предаването. Така се е стигнало до спасителния вариант „Отблизо“ отново да бъде поверено на Мира Добрева.

„Връщам се като водеща на „Отблизо“ – едно традиционно за @bnt.bg предаване. И дано това „връщам се“, да не е път назад. А продължение и нов начин да сме заедно с Вас – през историите за #столетниците, през различните етнически и малцинствени групи в България, през разнообразните обичаи в нашата страна. Във времето „Отблизо“ проправи свои пътеки, установи се, укрепи се и колкото и да опитвах да избягам от него, то все ме връщаше на пътя.

Защо? Не знам. Може би животворящата енергия, която жужеше в студиото и почти можеше да се докосне в началото, 11 години по-късно продължава да изпраща своя плам. Дали ще се разгори огън? Дали ще ни топли или ще ни пари? Дали ще хвърчат искри? Дали ще има жупел? Ще кажете Вие. Ако бъдете с мен и ме подкрепяте всяка неделя, точно в 11 ч., БНТ1″, анонсира завръщането си самата Мира.

Припомняме, че тя се раздели с „Отблизо“ през есента на 2019 г., пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар