Принц Чарлз се сближава все повече с големия си син

Принц Чарлз иска обезщетение от Меган и Хари? В началото на август тази година Меган Маркъл стартира благотворителен проект 40x40, предназначен да помогне на жени, загубили работата си по време на пандемията. По този повод херцогинята на Съсекс записа видеоклип с участието на актрисата Мелиса Маккарти, която помогна за обявяването на кампанията с нотка хумор. Несериозният подход към обществен въпрос разгневи принц Чарлз.

Подигравка

Принцът на Уелс смята, че кралското семейство се подиграва в благотворителното видео. Факт е, че в кадъра Меган и Мелиса уж се появяват под прикритието на кралски лица и демонстративно пият чай пред камерата. Принц Чарлз прие това като подигравка.

Компенсация

Според съобщения на западните медии, за публичната обида, той ще иска впечатляваща компенсация от принц Хари и Меган. Според слуховете сумата ще бъде около 12 милиона долара - приблизително същата, която принц Чарлз е дал на сина си и съпругата му след Мегзит. "Чарлз им помогна финансово и сега иска да си върне парите", каза източник пред "Globe". Заслужава да се отбележи, че все още няма доказателства, че това ще се случи.

Сближаване с Уилям

В същото време става ясно, че Чарлз се сближава все повече с големия си син - принц Уилям. Говори се, че британската монархия ще претърпи радикални промени, когато Елизабет Втора бъде заменена от най-големия си син на кралския трон, казват експерти. Кралски експерт смята, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са върнали кралството към живот. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са се постарали да се справят с кризата след шокиращото напускане на принц Хари и Меган Маркъл от британската монархия. Има предположения обаче, че дори кралицата възлага "по-висока роля" на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Съобщава се, че принц Чарлз ще укрепи монархията веднага щом стане крал. Той иска да събере екип само от високопоставени членове на кралското семейство, за да оптимизира разходите. Британският писател Андрю Лоуни, автор на "Traitor King: The Scandalous Exile of the Duke and Duchess of Windsor", вярва, че принц Уилям ще има много повече отговорности от баща си. "Всъщност живеем в епоха на "меко регентство", когато кралицата не изпълнява много от задълженията си. Всички нейни дейности са придружени от принц Чарлз и се очаква скоро всички въпроси да бъдат прехвърлени на него и съпругата му Камила", каза Лоуни. [caption id="attachment_678574" align="aligncenter" width="300"]Принц Чарлз иска обезщетение от Меган и Хари? сн. YouTube Принц Чарлз иска обезщетение от Меган и Хари? сн. YouTube[/caption] "Но в крайна сметка Уилям и Кейт ще поемат мястото на принц Чарлз и Камила. И тъй като те са по-популярни от Чарлз и Камила, вероятно ще получат по-висока роля", добави Андрю Лоуни, предават от tialoto.bg.