Трагедия! Ключов министър на Русия загина при… Преглеждания: 112

Според неофициална информация, е загинал по време на снимки за учебен филм
0
Оценете този post

Според неофициална информация, е загинал по време на снимки за учебен филм

Министърът на извънредните ситуации на Русия – армейски генерал Евгений Зиничев, загина по време на учение в Норилск. Това съобщиха от министерството.

„С голямо съжаление ви информираме, че при изпълнение на служебните си задължения, докато се намира на междуведомствено учение за защита на арктическата зона от извънредни ситуации, спасявайки човешки живот, трагично загина ръководителят на Министерството на извънредните ситуации Евгений Зиничев“, съобщи ведомството.

Русия
Според неофициална информация, е загинал по време на снимки за учебен филм

Агенцията не предоставя повече детайли по случилото се. Според един от източниците на изданието РБК обаче се изясни, че Зиничев е загинал по време на снимки за учебен филм. Той се е опитал да задържи член на снимачния екип, в резултат на което се подхлъзнал на ръба на скала. Служителят на снимачния екип също е загинал. Става дума за 63-годишния филмов режисьор Александър Мелник.

От руското ведомство съобщават, че по време на мащабното учение ще бъдат отработени 12 сценария на ликвидиране на извънредни ситуации по вода и на суша. Подробности за смъртта на 55-годишния генерал не се съобщават. Последното съобщение на пресслужбата на МИС е от 8 септември. В него се съобщава, че Евгений Зиничев е в Красноярска област, където в рамките на работна визита ще провери строителството на новата противопожарна служба в Норилск.

Путин е бил информиран за смъртта на министъра

Прессекретарят на президента на Русия – Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин е бил информиран за смъртта на министъра.

Евгений Николаевич Зиничев оглави Министерството на извънредните ситуации на Русия през 2018 г. Той е роден на 18 август 1966 година в Санкт Петербург. От 2006 до 2015 г. работи в личната охрана на президента на Русия, която съпровожда Владимир Путин при работни посещения в страната и чужбина.

От 2015 г. ген. Зиничев оглавява управлението на Федералната служба за сигурност в Калининградска област. Година по-късно Путин го назначава за временно изпълняващ длъжността губернатор на Калининград. Остава на поста само няколко месеца и през октомври 2016 г. Евгений Зиничев е назначен за зам.-директор на Федералната служба за сигурност.

През декември 2018 г. с указ на руския държавен глава Зиничев е назначен за министър на извънредните ситуации и е произведен в чин генерал-полковник. В края на миналата година е повишен в армейски генерал.

Появи се и последното видео със Зиничев, публикувано от Рен TV. Кадрите са заснети по време на работното му посещение в Красноярския край във връзка с мащабно учение в арктическата зона. Министърът инспектира напредъка на строителството на сградата на новата пожарна в Норилск.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.