Почина народната певица, обидена от Слави Трифонов! (още подробности) Преглеждания: 1813

Слави Трифонов жестоко обидил Мария Кокарешкова
0
Оценете този post

Мария Кокарешкова беше обидена на Слави Трифонов!

Преди по-малко от 2 месеца, на 87-годишна възраст, си е отишла една от емблемите на народната музика у нас Мария Кокарешкова. Последните години от живота си певицата изкара в забвение. А в последното си интервю не скрива обидата си към чалгаря политик Слави Трифонов.

Слави Трифонов
Слави Трифонов жестоко обидил Мария Кокарешкова

Мери, както я наричали близките й, се чувствала огорчена от посегателството върху творчеството й, извършено от Дългия и хората му.

„Аз бях първата певица, която записа „Йовано, Йованке“ навремето. На мен ми е обидно, че Слави Трифонов включи в репертоара си песента и ми я открадна един вид. Има още един куп случаи с македонски песни, които се изпълняват с грозни, ориенталки аранжументи“, сподели Кокарешкова.

Която не получила нито стотинка от Трифонов за това, че си приписал една от песните, на които тя дава живот, за своя.

Макар в последните години от живота си Кокарешкова да се чувства забравена, когато е на върха на славата тя е обожавана не само от народа, но и от първия в държавата. По времето на социализма дори тръгват упорити слухове, че е любовница на Тодор Живков, но певицата отрича това да е истина.

„Той много ме харесваше и обичаше, но само като приятел и певица. Това, че съм му била близка, го твърдят простите народни певици, защото ми завиждат и злобеят. Ако бях интимна с него, щях да имам апартаменти и коли, а аз нямам“, казваше Кокарешкова, пише сайтът Ретро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.