Йорданка Христова се принуди да се оперира Преглеждания: 5110

За нейно щастие всичко минало успешно
0
Оценете този post

За нейно щастие всичко минало успешно

Естрадната легенда Йорданка Христова е била принудена да се оперира.

Тя се подложила на интервенция дясното си око, тъй като страдала от катаракта, известна още като перде.

Йорданка Христова
За нейно щастие всичко минало успешно

Интервенцията, от която мнозина се страхуват, преминала неусетно и успешно за Йорданка Христова. Тя дълго време отлагала да се подложи на нея. Резултатът бил налице веднага и сега певицата се шегувала с приятелите си, че вече си виждала всички бръчки по лицето.

77-годишната звезда отдавна е привърженик на здравословния начин на живот и ежедневно полага грижи, за да бъде в блестяща форма. Данчето не е от хората, които нехаят за здравето си. Тя редовно ходи на профилактични прегледи, като с повишено внимание се отнасяла към щитовидната си жлеза, която преди години ѝ създаваше големи проблеми.

Още през 2003 г., след серия от лични драми и силно напрежение, тя получила възел. Обиколила всички ендокринолози в столицата, но в крайна сметка не могла да се довери на никого за операция. Тогава се свързала с потомствен лекар онколог от Куба, който ѝ предложил алтернативно лечение. След само две интервенции при него огромният възел изчезнал.

Продължава да следи жлезата изкъсо

Докато колежките ѝ в гилдията навремето коментираха жлъчно, че тя пътувала до острова непрекъснато, за да се среща с покойния вече лидер Фидел Кастро, всъщност Христова летяла до далечната страна, за да се лекува. Въпреки че проблемът бил отстранен, тя продължава да следи жлезата изкъсо. Когато усети, че започне да напълнява, веднага се изследва, защото това бил първият сигнал, че щитовидната жлеза не работи както трябва.

Изпълнителката на „Тежък характер“ е категорична, че йогата е разковничето за поддържането на форма. Тя се запалила по източните упражнения точно след лечението си в Куба. Близките ѝ обаче коментират, че и генът ѝ е добър. Нейната сестра, която всъщност е адашка на най-голямата конкурентка в естрадата на Йорданка – Лили Иванова, също е така младолика.

Тези дни певицата сподели, че кака ѝ е имала юбилей – 80-годишнина. Тя отдавна живее в Америка и двете се виждат само по няколко пъти в годината. COVID пандемията, която напоследък владее света, съвсем е разредила срещите им. Все пак през този месец се очаква юбилярката Лили да се прибере в България, за да отбележи празника си със своята сестра. Данчето възнамерява да я посрещне на вилата си в Царево, където прекара цялото лято и ще остане чак до късна есен, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.