Рекорд! Швейцарка с най-скъпата глоба за превишена скорост в света (Сумата е невероятна) Преглеждания: 1449

0
Оценете този post

Рекорд с глоба за превишена скорост

Колко скъпо може да ви струва шофирането с превишена скорост? Ако сте в Швейцария може да поставите и рекорд. По отношение на глобата. Властите в северната страна са намерили иновативен начин да решат проблема – налагат толкова безбожни глоби, че на никой не му минава през ум да нарушава закона.

В Швейцария наскоро една жена бе глобена с 192 825 евро. Водачката е карала своя Range Rover със скорост 93 километра в час през швейцарско село.

Според няколко швейцарски медии, жена, която „тежи“ с дванадесет милиона евро е заснета да кара бързо през село Волерау. Нейният скоростомер засече превивашаването. Според с властите данните за личния й Range Rover показвт, че кара с 43 км / ч повече от ограничението. А тъй като глобите в Швейцария се изчисляват въз основа на лични доходи или имущество, това престъпление й е струвало скъпо.

Първоначално съдът е разпоредил да плати обща глоба в размер на над 370 000 евро. Жената обаче се оплакала, че сумата е прекалено голяма и за нея това е неприемливо. Последва втора дискусия, след което глобата беше намалена на малко под 175 000 евро.

Само малко преди това тя е получила две условни присъди за предишни престъпления. Тъй като престъплението й във Волерау активира и предишните престъпления, жената от Цюрих трябваше да плати общо 209 000 франка или 192 825 евро, пише HAK Review и съобщава Н1.

Това без съмнение е най-скъпия рекорд с глоба за превишена скорост на планетата. От друга страна, подобни нарушения се цели да бъдат рядкост.

Швейцарка с рекорд за най-скъпа глоба в света сн. Pixino
Швейцарка с рекорд за най-скъпа глоба в света сн. Pixino

Швейцария минава за една от най-добре организираните в това отношение държави. И властите там полагат усилия това да се гарантира сигурността и спокойствието на гражданите. Както се оказва обаче, невинаги има резултат. И понякога се налагат наистина огромни санкции, за да се защити населението от неразумни водачи на пътя.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.