Горещи разкрития за Тошко Йорданов

Сценаристът и политик има сестра
0

Сценаристът и политик има сестра

Оказва се, че миналото на Тошко Йорданов, преди попадането му под крилото на Слави Трифонов, е тема табу за него.

Представящият се за роден в Ямбол сценарист всъщност се оказва с корени от стралджанското село Джинот, което се намира на 16 км от областния град.
В населеното място всички познават Тошко и родителите му – Данчо и Янка. Те го помнят още от дете.

Тошко Йорданов
Сценаристът и политик има сестра

Навремето всички от Джинот били изненадани, че Тошко Йорданов попаднал в телевизията. Причината за това била, че като младеж го гласели за спортист. Неговият баща бил завършил ВИФ и практикувал като треньор по футбол в региона. Той настоявал синът му да го наследи в професията, затова го пратил в спортно училище.

Тошко бил приет, но майка му се намесила в последния момент. Янка прочела във вестника за Класическата гимназия в София и че е престижно да се учи там. Затова го накарала да кандидатства и не го записала в спортното.

В младежките си години се занимавал усилено със спорт

Преди да стане столичанин в повече и да залитне към телевизията и политиката, Тошко Йорданов се е занимавал усилено със спорт. Първо тренирал акробатика, а после и лека атлетика – спринтови дисциплини. Когато дошъл в София се насочил към по-агресивните бойни спортове. В студентския си период се записал на Киокушин карате и изкарал в залата 5 години.

През 1995 г. се срещнал и оженил за съпругата си Диана Амуджева. Тя е богата пловдивчанка, която цял живот работи за себе си като издателка и до ден днешен върти две частни фирми. Нейният баща също е бизнесмен и човек, разполагащ с много имоти. Благодарение на него бъдещето им с Тошко още като младо семейство било подсигурено напълно.

През 1997 г. Тошко Йорданов и жена му стават родители на син Сибил, който е и единственото им дете. В момента той е на 24 години и следва магистратура в Англия. Преди това той завършил там бакалавърска степен. Специализирал е известно време и в университет в Япония.

Тошко има и по-голяма сестра. Кака му – Мими Йорданова е актриса в Кукления театър в София. Тя се издържа основно от озвучаване на телевизионни реклами и филми. Не е успяла да добие популярност и да направи шеметна кариера въпреки връзките на брат ѝ в телевизията, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.