Още една страна от ЕС ще задължи населението си да се ваксинира Преглеждания: 945

Изчаква се пълното одобрение на ЕАЛ
0
Оценете този post

Изчаква се пълното одобрение на ЕАЛ

Оказва се, че още една страна от ЕС (Европейския съюз) ще задължи населението си да се ваксинира.

Запознати издават, че италианското правителство обмисля възможността да задължи всички граждани на страната да се ваксинират срещу коронавируса.
Изключение ще бъде направено за децата, предава Ройтерс.

ЕС
Изчаква се пълното одобрение на ЕАЛ

Това е обявил премиерът на Италия – Марио Драги. Той е уточнил, че преди това Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) трябва да даде пълно одобрение за ваксините. Драги е посочил, че до края на септември ще бъдат ваксинирани 80% от италианците на възраст над 12 години.

Всичко това се прави от една страна с цел учениците да могат спокойно да се завърнат в класните стаи. От друга пък по този начин се гарантира стабилното функциониране на италианската икономика.

Драги, който е бивш управител на Европейската централна банка, е успокоил италианците, че икономиката на страната бележи по-голям ръст от очаквания.
В същото време обаче той е обявил, че ще са необходими реформи, за да може растежът да продължи и през следващите години.

Междувременно проф. Тодор Кантарджиев посочи, че нормалното епидемично развитие предполага, че в момента сме в началото на турбуленцията на четвъртата вълна.
Според него това се дължи както на факта, че индийският Делта вариант на вируса се оказва много по-заразен от предишните циркулиращи в Европа варианти, така и поради неглижирането на противоепидемичните мерки, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.