Алекс Сърчаджиева опитомява лисица

Щерката на Алек - София, храни животинчето
0

Глоба заплашва Алекс Сърчаджиева, ако прибере животното в дома си

Актрисата Алекс Сърчаджиева и дъщеря й София си имат нов домашен любимец – пише в. „Уикенд“. От няколко дни вдовицата на Иван Ласкин публикува в профила си в социалните мрежи видеоклипове и снимки как хранят лисица. Животното видимо не се страхува от Алекс и дъщеря й и се приближава доверчиво, за да приеме подхвърлените й колбаси – отбелязва изданието.

Приятели на Алекс Сърчаджиева обаче я предупреждават да не се опитва да опитомява лисицата, а според думите им фактът, че хищникът не се страхува от нея, е сигурен белег, че зверчето може да е заразено с бяс.
„Алекс, недей да я опитомяваш и в никакъв случай не я прибирай в дома си. Освен че е опасно за вас, а и за животинчето – лишаваш го от естествената му среда, може и да ти съставят акт, тъй като нямаш право да отглеждаш диво животно вкъщи“ – предупреждават я приятели.

Преди десетилетие даже действащият тогава президент на България Георги Първанов си имаше проблеми заради отглеждането на вълчица в резиденция „Бояна“. През 2011 г. държавният глава бе заплашен от дело, тъй като се оказа, че е нарушил Закона за лова, който забранява отглеждането на диви животни вкъщи. Така Първанов бе принуден да се раздели с вълчицата си Зорница – припомня вестникът.

Оценете този post
Щерката на Алек – София, храни животинчето

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.