Ето страшната истина, която принуди Годжи да…

Той изгуби изцяло собствеността върху бащиния му имот
0

Той изгуби изцяло собствеността върху бащиния му имот

Както вече стана ясно, Георги Милчев-Годжи бе осъден от собственият си брат.

Повод за шокиращото дело, заведено от Иво Милчев, се оказва стремежа му да спаси от конфискация дома на родителите им в Криводол, отбелязва „Уикенд“.

От няколко години схлупената къщурка на ул. „Георги Димитров“ е под постоянна заплаха да бъде продадена от банки, данъчни и колекторски фирми. Причина за това са натрупаните дългове от китариста на Слави. Към днешна дата сумата е около 1 милион лева, обясняват запознати.

Годжи
Той изгуби изцяло собствеността върху бащиния му имот

Като едно от ключовите лица в шоуто на Слави Трифонов, Годжи се разписва срещу 10-15 хил. лв. на месец, обясняват хора от екипа. Солидната сума, с която могат да преживяват поне 30-40 пенсионера обаче се оказва недостатъчна за китариста-бохем. Сред запознати, той е известен със страстта си към хазарта и кръчмарските купони. Затова и заемите за него са нещо обичайно.

Разчитайки на популярността му от екрана, банките нямат проблем да му отпускат нови кредити. В началото Милчев ползва част от тях, за да плати старите, но впоследствие съвсем му отпуска края. Така лека-полека сумите се трупат, а търпението на кредиторите оказва се има граници, пише „Уикенд“.

След многократни подканяния да си плати и последвал отказ, следва процедура по принудително събиране. Наетите колекторски фирми и съдии изпълнители моментално запорират всички фирми на Георги Милчев-Годжи и притежаваните от него имоти. Под възбрана е дори заплатата му при Слави. Първите няколко месеца съдия-изпълнител на секунда прибира всяка стотинка от хилядарките. Това според хора от екипа на шоуто кара Слави да започне да му плаща на ръка, с плик пачки.

Първият рунд между Годжи и банките датира от 2013 г.

Първият рунд в мача Годжи-банки е още през 2013 г. До 2018 г. изпищяват и още двама ужилени кредитори. Сумите са от скромните 37 772, през 226 415,46 лв. до впечатляващите 339 786 лева. И това е към 2018 г., когато са направени последните запори. Тъй като заемите и до ден днешен не са върнати, дължимите пари вече са около и дори над един милион лева. Те са набъбнали значително заради наказателни лихви и такси, пише още седмичникът.

В офанзивата срещу Годжи се включва и НАП. От документите става ясно, че данъчните си търсят десетки хиляди левове неплатено ДДС. Налозите се трупат при опита на Годжи да отвори своя бирария, обясняват хора от „Шоуто на Слави”.
За беля, тълпи от посетители в кръчмата така и не идват, но пък боса Милчев редовно опустошава запасите от пиячка.

В опит да си събрат дълговете от Георги Милчев, банките и НАП вадят на тезгяха притежаваните от него имоти. Сред тях и родната му къща в Криводол. След смъртта на баща му Милчо, Годжи и брат му Иво наследяват по половината от собствеността.

През 2018 г. постройката е на косъм да бъде обявена за публична продан. Именно тогава се намесва и братът на Годжи. Той изпаднал в ужас от мисълта, че майка им Цвети може да остане на улицата. Освен това и фамилията ще бъде опозорена пред целия град. Под напора на тези мисли, Иво Милчев лично плаща около 20 000 лева от дълговете на Годжи. Така поне е свален запора над родния им дом.

Иво Милчев, който е адвокат, скоро след това завежда и дело срещу брат си. Формален повод е стремежът да си върне дадените пари. Реално обаче целта е къщата да стане на 100% негова. Спорът завършва успешно в края на май тази година. Тогава братът на Годжи е признат със съдебно-разделителен протокол за едноличен собственик. Баба Цвети (майката на китариста) има къде да кара спокойно старините си, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.