Елена Петрова сменя професията заради ковид мерките? (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Елена Петрова готова да протестира срещу ковид мерките

Елена Петрова е готова да протестира срещу ковид мерките. „Чудя се защо само актьорите не излизат на протест. Всички гилдии го правят и чалга изпълнителите, и ресторантьорите. Само ние не“, споделя актрисата Елена Петрова.

Повод за думите й е евентуалното затваряне на културните центрове. Театри, кина, музеи и други трябва да хлопнат кепенците, ако страната ни влезе в тъмночервената зона.

А с увеличаването на случаите на Ковид-19 това изглежда все по-близо. Откакто коронавирусът настъпи у нас през март миналата година, театрите бяха затворени на два пъти.

„Аз не съм човекът, който да организира евентуален протест. Има си асоциация на артистите в България. Не знам колко си върши работата, след като не защитава изцяло нашите интереси. Тя трябва да даде тон на протест, да го организира.

С удоволствие бих го подкрепила, ако има такава идея. И с колеги съм обсъждала такава идея. Те също са „за“. Ала само ако има обединение. Виждаме как другите гилдии протестират и затварянето им се отлага.

Не знам защо и ние не действаме в тази насока, след като постоянно сме заплашвани да си останем вкъщи и да не играем. Първо на 50%, след това на 30, а накрая ни чакат празни зали“, каза още Петрова.

Звездата от „Стъклен дом“ се оплака, че откакто е настъпила пандемията, работата й намалява рязко. „Това е действителността за съжаление. Все по-малко работа има за нас, актьорите“, споделя Петрова. На къдрокосата актриса й липсва публиката, както и събирането с колеги преди и след постановките, пише „България днес“.

Елена Петрова е готова да протестира срещу ковид мерките сн. Инстаграм

Елена Петрова е готова да протестира срещу ковид мерките сн. Инстаграм

„Няма как. Ние бяхме затворени много време. Тежко ми беше, когато не играех. През времето, в което не работих, се чудих дали да сменя професията. Дълго умувах, ала засега оставам в актьорството“, каза Елена, която в момента играе в „Нов театър“ – НДК, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар