Месец юли е отбелязал нов световен рекорд Преглеждания: 140

Тази статистика се води от 142 години
0
Оценете този post

Тази статистика се вози от 142 години

Оказва се, че месец юли 2021 г., е отбелязал нов световен рекорд.

Юли тази година е бил най-топлият месец в историята на Земята от началото на наблюденията. Това обяви тези дни американското Национално управление за изследване на океаните и атмосферата, предаде Франс прес.

юли
Тази статистика се води от 142 години

Агенцията, която е под шапката на министерството на търговията на САЩ, подчерта ролята на промените в климата за този нов рекорд.
„Тук първото място е най-лошото. Месец юли по принцип е най-топлият през годината. юли 2021 г. обаче надмина себе си, ставайки най-топлият юли и изобщо месец, регистриран някога“. Това заяви в комюнике директорът на управлението Рик Спинрад.

Средната температура на повърхността на Земята през миналия месец, е била с 0,01 градуса по Целзий по-висока от тази през предишния най-топъл юли – през 2016 г.
От американската агенция уточниха, че тази статистика се води от 142 години.

Миналата седмица програмата на ЕС за наблюдение на Земята „Коперник“ каза, че това е бил третият най-топъл юли на планетата.
Често се случва да има малки разлики в данните на различни агенции, отбелязва Франс прес, цитиран от blitz.bg.

Междувременно стана ясно, че в средата на следващата седмица се задава поредната порция бури, придружени с градушка. За това предупредиха синоптиците от НИМХ към БАН.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.