Къванч Татлъту трогна Турция до сълзи

Двамата с Башак дариха пари за наемането на хеликоптер
0

Двамата с Башак дариха пари за наемането на хеликоптер

Актьорът Къванч Татлъту и съпругата му Башак Дизер, направиха нещо невероятно, с което трогнаха Турция до сълзи.

Двойката дариха пари за наемането на хеликоптер. Акцията е с цел подпомагане на битката с пожарите, бушуващи в югоизточната ни съседка Турция.

Къванч Татлъту
Двамата с Башак дариха пари за наемането на хеликоптер

Това стана ясно от разкритията, направени от певеца Халюк Левент. Именно неговата асоциация събира дарения още от началото на кризата.
В социалните мрежи той обяви, че е получил обаждане от Къванч Татлъту и Башак Дизер. В него те са обявили желанието си да помогнат финансово.

Отделената сума се равнявала на 300 000 турски лири, съобщава Левент. Това са близо 58 000 лв. Хеликоптерът е нает от Казахстан, като ще бъде използван за потушаването на огъня в продължение на пет дни, пише pik.bg.

Междувременно стана ясно, че харизматичния турски милиардер Али Коч, който е внук на Ахмет Вехби Коч – основател на Коч Холдинг, също не е останал безразличен към случващото се в родината му.
При все, че в поста си той споменава единствено даренията от дръвчета за засаждане, прави много повече.

Осигурил е генератори за селата, останали без ток заради бушуващите пожари. Още в първата нощ на пожарите, той нарежда да отключат Кочташ, Текзан и Коюнджуоглу (вериги магазини) и да раздадат на хората лопати, кирки, гребла, ръкавици, ботуши, облекло и др.

Изпращането на инструменти и ЛПС продължава и понастоящем.
Камионите на Мигрод доставят кашони с храна и напитки. Али Коч и изпратил и фризери, за да може да се съхранява храната.

Бетонобъркачките на Чагдаш Холдинг носят вода. В акциите по гасене се използват негови контейнери и машини.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.