Вдигат императорска сватба в Русия (ФОТО) Преглеждания: 798

Сватбата ще е на 1 октомври в Санкт Петербург
0
Оценете този post

Княз Георги е роден през 1981 година в Мадрид

В най-скоро време в Русия ще вдигнат императорска сватба.

Великият княз Георги Романов, заедно с годеницата си вече са подали заявление за сключване на брак. Това пише йеромонах Никон, който е съветник на директора на канцеларията на Руския императорски дом, отбелязва Стандарт нюз бг.

Русия
Сватбата ще е на 1 октомври в Санкт Петербург

Избраницата на княза се оказва дъщеря на италиански дипломат Ребека Бетарини. Преди година тя приела православието под името Виктория Романовна.
Сватбата ще е на 1 октомври 2021 година в Санкт Петербург, Русия. Очаква се да бъде предавана пряко по руската телевизия.

РусияНезависимо, че за много години това е първата сватба във фамилията Романови, много от експертите на императорския двор се отнасят скептично не за брака, а за титлата на жениха.
Георги Романов е правнук на братовчед на последния руски цар Николай II – Кирил Владимирович Романов.

РусияЦялото царско семейство беше избито, но временното правителство по време на революцията му разреши да напусне страната. Неговият син – Владимир Кирилович стана основател на Руския императорски дом.

РусияКняз Георги е роден 1981 година в Мадрид. С годеницата си се познава от много години, имат много общи познати, срещали са се на много събития в Европа. По-късно, когато и двамата са работили за крупни международни компании, се срещнали отново на прием във френското посолство в Брюксел.

РусияОттогава започва и общата им история. Княз Георги поканил Ребека да участва в благотворителните мероприятия, които се правели в императорския дом. След като живели 6 години в Брюксел, двама решили да се преместят в Москва и да се посветят на благотворителността.
Предложението си Георги й направил преди година с императорски пръстен с рубин, сапфир, аметист и диаманти, особено популярен в края на XIX век.

Русия

Княз Георги получил този пръстен от майка си

Този пръстен Георги получил от майка си – Великата княгиня Мария Владимировна, когато навършил 18 години с пожелание да го сложи на пръста на бъдещата си жена. Рубинът, който е в центъра, символизира любовта и благополучието, а двата диаманта отстрани – чистотата и силата.

Императорската сватба се очаква с огромен интерес в Русия, тъй като за нея ще пристигнат различни кралски особи от цял свят, както и представители на бизнеса и деловите среди.
Това ще е първата сватба за рода Романови след като майка му – Мария Владимировна се омъжи през 1976 година.
На сватбата й в Мадрид присъства и българския цар Симеон Сакскобургготски.

Една част от руснаците обаче изобщо не я смятат за Велика княгиня, защото дядо й, братовчед на императора, не бил коронясан, а и руската империя вече не съществувала.
Друга част от руснаците пък продължават да назовават Георги с Великия княз.
Той е роден в Мадрид, след което с майка си се преместват в Париж.

За първи път се върнал в Русия през 1992 година.
Обича да стреля, владее английски, френски и испански език. Знае и руски.

Завършва Оксфорд и започва работа в Европейския парламент. Благодарение на приятелка на майка му става съветник на вицепрезидента на Еврокомисията и комисар по транспорт и енергетика Лойола де Паласио, която умира през 2006 година.

Веднага след това княз Георги продължил да работи в Еврокомисията, но вече се пренесъл в Люксенбург, в департамента по атомна енергетика.
След връщането си в Русия му предложили да поеме поста Съветник на генералния директор на „Норникел“, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.