Синоптиците алармират за наближаващ ад

Гласувайте за статията

Силни гръмотевични бури се очакват в следобедните часове

Синоптиците алармират за поредния предстоящ ад.

Задават се нови екстремни горещини и рязко захлаждане. Това прогнозират синоптиците от Meteo Balkans.

синоптици

Силни гръмотевични бури се очакват в следобедните часове

„В четвъртък очакваме нови екстремни температури да обхванат цялата страна, но в следобедните часове над Западна България ще се образуват и силни гръмотевични бури.
Температурите ще се понижат, очакваните стойности ще са между 28-32 градуса. Над останалата част от страната не е изключено да достигнат 42 градуса по Целзий.

Освен това синоптиците предупредиха, че преди захлаждането у нас идва кървав дъжд.
Горещият фронт, идващ от Африка с топъл и сух тропичен въздух, носи със себе си и ситен пустинен пясък от Сахара, който се разпръсква във въздуха.

Феноменът „кървав дъжд“ се поражда, когато червеникавите песъчинки се смесват с дъждовните капки, обясняват специалистите, цитирани от в. „Телеграф“.

Условия за такива валежи у нас ще има днес и в петък, отбелязват специалистите. Очаква се в София в петък и събота времето да се разхлади за кратко. Температурите могат да спадат до 26 градуса. След това обаче градусите бързо ще тръгнат отново нагоре. Докъм 12-13 август в България със сигурност ще има температури над нормата, които ще са много високи.

Въпреки адските жеги не се очаква да се подобри националният рекорд от 45 градуса, измерен в Пловдив през 2000 година. Това отбелязва пред БТА климатологът проф. Георги Рачев от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар