Ужасяващо убийство на момиче потресе Турция

Гласувайте за статията

За престъплението е задържан 48-годишен бизнесмен

Ужасяващото убийството на 21-годишна студентка потресе Турция.

За престъплението е задържан 48-годишен бизнесмен в южната провинция Анталия.
Той е направил пълни самопризнания, след като първоначално се опитал да излъже полицията.

„Тя искаше да бъде журналист, за да пише истории и да се противопоставя на насилието в Турция, но в крайна сметка сама стана жертва”, разказва роднина на убитата.

Турция

За престъплението е задържан 48-годишен бизнесмен

Според полицейските доклади студентката е напуснала квартирата, която деляла с по-голямата си сестра на 28 юли. Тя излязла, след като двете се скарали за положителния тест за COVID-19 на жертвата.

При последното обаждане на сестра си студентката казала: „В кафене съм с мъж” и затворила.
Полицията идентифицира мъжа като Мустафа Мурат Айхан, 48-годишен бизнесмен. Той притежава агенция за недвижими имоти в провинцията.
Първоначално Мустафа заявил, че само е изпил няколко питиета с жертвата, след което се е прибрал сам.

Камери за видеонаблюдение около дома му обаче показали, че той бил придружен от студентката, след което излязъл сам с куфар. Момичето не е заснето да напуска къщата. На органите на реда направило впечатление, че мъжът се прибрал без куфара.

Айхан признал с подробности за жестокото убийство и изнасилване по време на втория полицейски разпит, заявявайки: „Убих я, докато викаше”.
Служителите на полицията открили частите от тялото на жертвата на посочените от бизнесмена места. Убиецът бил изписал името си върху нея с бръснач.

82 жени са били убити в Турция само през първите 81 дни на 2021 г. Това сочат данните на неправителствена организация, която следи насилието над жени, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар