Христо Стоичков е бесен на Слави Трифонов Преглеждания: 3318

Колкото и да е щедър към приятелите си, футболистът е отмъстителен, когато някой засегне егото му
0
Оценете този post

Колкото и да е щедър към приятелите си, футболистът е отмъстителен, когато някой засегне егото му

Жесток скандал тлее между легендата на българския футбол Христо Стоичков и новоизлюпения политик Слави Трифонов.

Скандалът е от няколко години и според запознати няма шанс скоро да утихне.

Повод за разпрата между носителя на „Златната топка“ и чалгаря са едни 20 хиляди евро, които алчният новоизлюпен политик решил да припечели от Камата.

Слави Трифонов
Колкото и да е щедър към приятелите си, футболистът е отмъстителен, когато някой засегне егото му

Дългия от години поддържа близки лични отношения с по-голямата част от футболните ни легенди, завоювали бронзовите медали на световното в САЩ’94.
Съвсем логично сега те гравитират около партията му „Има такъв народ“.

Към Слави Трифонов вече се присламчиха бившият гербер Йордан Лечков и Емил Костадинов. Мълви се, че дори скандалният Боби Михайлов е получил обещание от новата управляваща партия да запази поста си в БФС.

Единствено що се отнася до най-голямата звезда на родния футбол – Христо Стоичков, Слави ударил на камък. Камата не само не ще да рекламира политическото му отроче, но и откровено се подиграва с обществените напъни на Дългия, когото в частни разговори наричал „алчен цървул“.

Според запознати миналото лято Слави Трифонов потърсил по телефона Христо Стоичков с надеждата да се включи с името си в новото му движение. Пловдивчанинът, известен с това, че не цепи басма на никого, обаче го наругал и му затворил телефона.

Стоичков му имал зъб вече цяло десетилетие

Говори се, че Стоичков, колкото и да е щедър към приятелите си, е отмъстителен, когато някой засегне егото му. А точно такъв е случаят с Дългия. Христо му имал зъб вече цяло десетилетие. Причината за зачеркнатото приятелство между двамата е меркантилността на Дългия. Слави поискал на Стоичков хонорар от 20 000 евро, за да пее на бенефиса му в Барселона.

Припомняме, че на 29 май 2004 г. Христо Стоичков официално сложи край на футболната си кариера на „Ноу Камп“ в Каталуния. Над 40 000 зрители се сбогуваха с кавалера на „Златната топка“. На стадиона пред Камата козируваха куп велики майстори на коженото кълбо от 90-те години – Ривалдо, Давор Шукер, Роберто Манчини, Георге Хаджи, Иван Саморано, Давид Жинола…

Единственият българин, поискал хонорар, за да участва в тържественото сбогуване на Стоичков с футбола, е Слави Трифонов. Още през март, когато организаторът на бенефиса на Ицо – мениджърът Лъчезар Танев, поканил шоумена и неговия „Ку-ку бенд“ в Барселона, Дългия заковал твърда тарифа от 20 000 евро за неговото участие плюс още 10 000 евро за музикантите от „Ку-ку бенд“.

Дори великият Хосе Карерас, който поддържа хонорар от 50 000 евро, отказал да пее срещу заплащане на бенефиса на любимия си футболист.

Слави Трифонов все пак не взел пари от Стоичков, тъй като бил… подарен на Камата от президента на България Георги Първанов. Държавният глава натоварил Дългия в самолета си и го доставил за бенефиса на Ицо. Президентът „помолил“ един от основните си спонсори да поеме хонорара на Слави Трифонов, а индустриалецът, естествено, се съгласил, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.