Христо Иванов върти любов с… (ФОТО) Преглеждания: 4270

0
Оценете този post

Съпругата му е по-богата от него

Вероятно на мнозина е направило впечатление, че за дългогодишната си политическа кариера Христо Иванов нито веднъж не се е появявал на публично мероприятие със своята съпруга и майка на двете му деца – Йорданка.

Информацията за жената до лидера на „Да, България“ е съвсем оскъдна. Оказва се, че тя му е колежка по професия и образование и в момента е действащ адвокат.

Христо Иванов
Съпругата на Христо Иванов – Йорданка

Освен това е лектор и към частен център за обучение и квалификация в София, където е публикувана професионалната ѝ биография.

От информацията там става ясно, че Йорданка практикува в областта на прилагане на правото на Европейския съюз, включително европейските регулации за защитата на личните данни, информационната сигурност и единния дигитален пазар.
В момента е и докторант по право към СУ „Св. Климент Охридски“ с дисертация на тема, свързана с Общия регламент за защита на личните данни.

Зад гърба си съпругата на Христо Иванов има магистратура по право, отново от Софийския университет. Притежава и диплома от Университета в Лайден, Холандия. Преди да се върне да работи у нас, Йорданка, която носи официално неговата фамилия, е била експерт и е работила в Европейската комисия и Съда на ЕС в Люксембург.

Той изкарвал едва 1 500 лева месечно

Половинката на Христо Иванов се оказва и по-заможна от него. Самият той преди време сподели в сутрешния блок на Би Ти Ви, че изкарвал по едва 1500 лева на месец.
Впоследствие допълни, че основният семеен доход идвал от съпругата му. Така според думите му четиричленната им фамилия преживявала с около 3500 лева на месец. В официалната имуществена декларация на Иванов пред КПКОНПИ, която той подава, докато е министър на правосъдието във втория кабинет на Бойко Борисов, е вписано, че към 2016 г. Йорданка е имала спестявания в размер на 80 393 евро в чуждестранна банка, както и още една сметка с 1204 долара, отново в чужбина.

В българска банка пък по това време е държала 62 700 евро и още 5373 лева. Мъжът ѝ, тогавашен правосъден министър, е бил доста по-зле финансово от нея със спестявания, възлизащи само на 2900 лева.
През 2016 г. сем. Иванови посочват, че притежават два апартамента в София. По-големият от 144 кв. м е на името на Христо. Той е придобит през 1997 г. По-малкият от 70 квадрата се води на жена му Йорданка. Тя го купува през 2005 г. за смешните 21 060 лева, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.