Дъщерята на Меган и Хари най-сетне влезе в списъка за трона (Лилибет зае 8-мо място)

Гласувайте за статията

Лилибет Даяна е на 8 място на опашката за короната, но ако Уилям има още деца Съсексови ще бъдат изместени

Дъщерята на Меган и Хари, Лилибет Даяна трябваше да чака 7 седмици за това да бъде вписана в списъка за наследството, докато Арчи, първото им дете бе добавен на седмия ден от раждането.

Принц Хари и Меган Маркъл станаха родители на второто си  дете в началото на юни – дъщеря Лилибет Даяна.

Въпреки че се смяташе, че новото бебе в кралското семейство ще донесе помирение сред членовете на фамилията това не се случи. Даже, напротив.

Говореше се не само, че малката Лилибет ще остане без титла, но дори трябваше да изчака 7 седмици, за да бъде включена в списъка за наследство, докато по-големият й брат Арчи беше в списъка само седмица след раждането.

Точно заради тази история преди няколко дни се появи английският водещ Крис Шип, докато той беше гост в подкаста „Роял Рота“, а „Мирър“ съобщава.

„Трябва да се запитам защо им е трябвало толкова дълго време. Те просто трябваше да направят ново копие и да променят номера, което със сигурност направиха и преди. – Ако не друго, те го направиха за Арчи – каза Шип.

Два дни след тези изявления, които привлякоха вниманието на медиите на официалния уебсайт на кралското семейство „royal.uk“, Лилибет беше добавена към списъка.

Тя е класирана на 8-мо място, след по-големия си брат Арчи, баща си, дядо си принц Чарлз и чичо си принц Уилям и децата му. В случай, че Уилям има повече деца или ако децата му станат родители, Хари, Арчи и Лили ще бъдат изтеглени няколко номера по-долу.

Последните промени в Закона за наследството бяха въведени през 2013 г. и влязоха в сила през 2015 г. Те се прилагат за всички деца, родени след 28 октомври 2011 г. С тази промяна първенството на наследниците от мъжки пол е премахнато и сега кралските деца се подреждат според датите им на раждане, предават от hashtag.mk.

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар