Втората книга на принц Хари излиза едва след смъртта на Елизабет Втора

Принц Хари е сключил много доходоносна сделка и ще пише не една, а четири книги, като втората ще бъде издадена едва след смъртта на кралица Елизабет Втора, съобщава "Дейли Мейл". Новината, която със сигурност ще разтревожи Бъкингамския дворец, беше споделена от хора от издателския бранш, които заявяват, че съобщението на принц Хари от по-рано тази седмица, че ще издаде биографична книга е само "върхът на айсберга".

Наддаване

Източници твърдят, че херцогът на Съсекс е ръководил наддаването за това, кой да издаде книгата и е казал на издателствата да започнат от 18 млн. паунда, като окончателната цифра вероятно ще достигне 29 млн. паунда.

Втора книга

Сделката е книгата с мемоарите на принц Хари, която ще бъде издадена през следващата година, когато е и платинения юбилей на кралицата, и ще бъде последвана от втора книга, която няма да бъде издавана преди смъртта на Елизабет Втора.

Трета книга и четвърта книга

Съпругата на Хари Меган Маркъл ще напише третата книга - ръководство за уелнес, като част от договора с издателството "Penguin Random House". Предметът на четвъртата книга, както и авторът й все още не са известни. Източници на "Дейли Мейл" разкриват, че 36-годишният принц е ръководил наддаването от дома си в Монтесито, Калифорния, където с Меган си купиха имение за 11 млн. паунда. Двама издатели са летели от Лондон, за да го видят, а други са участвали в "търга" чрез видео разговор. "Той провеждаше пазарлъка, отнасяше се към издателите сякаш казваше "това са условията, ако искате". "Началната му цена беше 18 млн. паунда, а крайната е много по-голяма, вероятно до 29 млн. паунда", споделя отлично запознат източник от индустрията.

Надменно поведение

"Участниците в "търга" всъщност бяха много шокирани от неговия подход, тъй като трябваше да търпят да ги гледа надменно и да заяви своите искания - 18 милиона паунда. Във Великобритания издателството все още е доста "джентълменска индустрия". Залогът наистина е висок, но все пак по принцип се използват много изискани термини. Окончателният договор всъщност беше за сделка с четири книги, като Хари ще напише една, която ще бъде издадена едва "когато баба му умре". Меган ще напише книга от уелнес тип и хората не са сигурни каква ще бъде четвъртата. Но най-шокиращото, честно казано, е предложението на Хари втората книга да не бъде публикувана, докато кралицата не се спомине. "Хората ще започнат да питат "какво има, кого ще нарочи?". Самата идея за тази невзривена бомба, която се мотае и чака кралицата да почине, е просто необикновена и може да се стори на мнозина като проява на много лош вкус", добавя източникът.

Сътрудничество

Кралското семейство е дълбоко загрижено от решението на принц Хари да си сътрудничи тайно с носител на наградата Пулицър за това, което издателите му описват като "категорично описание на преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са му помогнали да стане човекът, който е днес".

Разказ от първа ръка

Хари описва книгата като "напълно истински разказ от първа ръка" за живота му. Но кралските съветници се опасяват, че това ще се окаже изключително едностранчив разказ за преживяванията на принца и разпалване на страстите с отчужденото му семейство. Кралицата и членове на кралското семейство все още се справят с последиците от множество интервюта, които даде принц Хари, най-вече това с водещата Опра Уинфри. Принцът направи поредица от силно вредни твърдения за най-близките си роднини, включително твърдения за институционален расизъм. Новината, че не само е планирана втора книга, но и за тази книга се твърди, че Хари трябва да издаде, едва след като 95-годишната му баба си отиде, няма да помогне за успокояване на страховете относно естеството на неговата "откровения". Предполага се, че кралицата не би одобрила това, което прави шестият поред за наследяване на трона и всичко публикувано може да разстрои нея и останалата част от кралското семейство или да се окаже репутационно вредно, независимо дали е вярно или не. Изглежда всичко това показва, че Хари изобщо не се интересува от това какво мислят баща му принц Чарлз или брат му принц Уилям, към когото той е бил най-критичен. [caption id="attachment_673911" align="aligncenter" width="300"]Принц Хари издава втората си книга едва след смъртта на Елизабет Втора сн. YouTube Принц Хари издава втората си книга едва след смъртта на Елизабет Втора сн. YouTube[/caption] Фактът, че 39-годишният Хари и жена му Меган ще публикуват повече от една книга, не се споменава в официалното съобщение за мемоарите му, издадено по-рано тази седмица. Това създава възможността кралското семейство да се окаже "под обсадата" на херцозите на Съсекс и техните "истини" в продължение на много години напред, предават от vesti.bg.