Галена се ваксинира, въпреки че изкара Ковид

Фолкпевицата Галена се ваксинира. Изпълнителката взима решението да постави ваксина и да се защити година след като прекара вируса заедно с малкия си син Александър. Преди ден певицата сподели снимка как медицинско лице поставя инжекция в рамото й. Не е ясно в коя болница Галена си поставя ваксината, дали в София или в Търново, където прекарва доста от времето си, както и каква точно е тя.

Сериозна стъпка

За момента Галена е първата изпълнителка от фолкгилдията, която се решава на тази сериозна стъпка след информирано запознаване с процедурата и избор на ваксина.

Изпълнители, изкарали Ковид-19

"България днес" опита да се свърже с певицата, но тя отказа коментар. До момента колегите на Галена, преминали през тежката зараза, са безброй - Преслава, Константин, Глория, Веселин Маринов, рапърът Ивайло Иванов-Играта. По-сериозно премина през вируса Глория, на която й се наложи да влезе и в болница. Но независимо от това никой от тях не се е ваксинирал и не смята да го прави за момента.

Заразяване с вируса

До заразяването на Галена се стигна, когато през месец май 2020 г. певицата реши да възстанови участията си, наясно с рисковете, които поема да се среща с хора. Дни по-късно изпълнителката установява, че има някои от симптомите, и си прави тест, който се оказва положителен. Тогава Галена сподели, че е сред първите заразени от известните личности у нас. След отмяна на всички участия и изолиране заедно със сина си Александър, певицата прекарва тежки дни на пълно изтощение, главоболие и висока температура. Лекува се с предписани витамини и добавки цинк, селен, витамин D, повече плодове. Накрая за щастие всичко завършва благополучно. [caption id="attachment_673713" align="aligncenter" width="218"]Галена се ваксинира срещу Ковид-19, въпреки че го изкара сн. hotarena.net Галена се ваксинира срещу Ковид-19, въпреки че го изкара сн. hotarena.net[/caption] "Алекс и аз се чувстваме много добре. За късмет вирусът минава леко при нас, лекуваме се вкъщи и се надяваме скоро всичко това да е зад гърба ни. Искам да призова всички хора да спазват законовите предписания, да бъдат разумни и да пазят себе си и близките си, тъй като, както виждате, нищо свързано с вируса не е строго дефинирано и никой не е застрахован", написа Галена в мрежата през юли 2020 година, предават от hotarena.net.