Любопитни подробности за резултатите от аутопсията на Людмила Живкова

Гласувайте за статията

Патоанатомът, извършил аутопсията на Людмила Живкова, отнесе тайната за смъртта й в гроба

На 21 юли 1981 г. цяла България научи за мистериозната смърт на Людмила Живкова. Това лято се навършват 40 години от нейната кончина, но въпреки това кончината й остава обгърната в мистерия.

Дъщерята на Тодор Живков издъхва във ваната на покоите си в резиденцията на бившия първи в Боровец, където се уединява няколко седмици, преди да почине. Все още има спекулации по темата – убийство, самоубийство или естествена смърт слага края на живота на Людмила.

Проф. Сивчо Сивчев, който е направил аутопсията на тялото ѝ, приживе дава едно единствено интервю и разкрива оскъдни подробности. Приживе той е категоричен, че ще отнесе тайната за смъртта ѝ в гроба си, но се съгласява да развенчае част от митовете, без да навлиза в подробности.

Той категорично отхвърля твърденията за мозъчен инсулт.

Според него най-вероятната версия е, че Людмила Живкова е изпаднала в безсъзнание във ваната и това е довело до смъртта й.

„Имаше вода в белите ѝ дробове“, казва той. На въпрос каква е непосредствената причина за смъртта ѝ, Сивчев е лаконичен: „Удавяне“. „Белият ѝ дроб се е изпълнил с течност и не е могла повече да диша. При такива случаи смъртта настъпва за по-малко от минута“, разяснява още патоанатомът.

По-късно е установено, че от кутийката с приспивателни дормопан, които е вземала, докато е била в Боровец, липсвали две хапчета.

Според една от версии те е приела хапчетата и това е причината да се отпусне във ваната, пише Ретро.бг.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар