Трагедия застигна Мика Зайкова

Трагедия застигна Мика Зайкова
1 (20%) 1 vote

Тя не желаела загубата й да става публично достояние

Голяма лична трагедия е сполетяла най-възрастното политическо острие Мика Зайкова.

79-годишната икономистка загубила своя обичан съпруг Иван. Трагедията я сполетяла в навечерието на парламентарните избори през април тази година.

В разгара на тогавашната кампания, която всъщност осигури депутатско място на Мика Зайкова от „Има такъв народ“ в 45-ия парламент, мъжът ѝ внезапно се споминал.

Мика Зайкова

Тя не желаела загубата ѝ да става публично достояние

Мика имала няколко часа, за да организира погребението и да го изпрати. Още на следващия ден, тя трябвало да участва в телевизионен дебат. Дори синът им Михаил, който е емигрант в Щатите и е един от най-известните адвокати милионери в Ню Йорк, не успял да се върне на родна земя. Така той не си взел последно сбогом с родителя си.

Зайкова съобщила за черната вест само на най-близките си хора. Тя не желаела загубата ѝ да става публично достояние. Мнозина се изумили как след подобно нещастие намерила сили за тв участия, без да ѝ личи, че е в траур. Хората от най-близкото ѝ обкръжение обаче забелязали, че буквално за седмици тя се стопила.

Мика Зайкова не се оплаквала от самотата, макар със съпруга ѝ Иван Зайков, от когото взела интересната фамилия след сватбата, да изкарали повече от половин век заедно.
Неговите родители пък навремето не приели Мика като обикновена снаха, а като тяхна родна дъщеря. Те им помогнали с Иван да си стъпят на краката и да имат нормален бит. Към днешна дата финансовите грижи са далеч от тревогите на пенсионерката Зайкова.

Острието на ИТН разчита на своя син Михаил, който може да ѝ осигури живот като на английската кралица. Мика редовно пътува до Америка, където той се е установил трайно, за да му гостува. Там наследникът ѝ е женен за американската тв водеща Каролин, от която има една дъщеричка. Единствената внучка на Зайкова носи интернационалното име Джойс и е нейната най-голяма радост и гордост, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар