Проф. Георги Рачев алармира за предстоящи аномалии

Гласувайте за статията

Ще е по-топло от нормалното

„Този пренос, който донесе и пясък от Сахара се измества на изток и днес и утре ще ни очаква по-хладно време. Утре ще имаме доста по-смутно време, но това не означава, че ще се отвори небето, но ще има превалявания“. Това прогнозира в ефира на Би Ти Ви проф. Георги Рачев.

проф. Георги Рачев

Ще е по-топло от нормалното

„След това започва едно плавно повишаване на температурите до 13-14. Не, че няма да вали, но ще е на отделни места и слабо. Очертава се безвалежно време. Чак към 15-16 се очаква едно бурно време с повече валежи и гръмотевични бури. Реките са пълни от скорошното силно снеготопене.

Вероятността за прогнозата е 60-65% за хубаво време. По-топличко от нормалното.
Чака ни море – нашето ли ще бъде или друго ще изберем, или няма да имаме друг избор. Смешно е да се сравнява нашето море с гръцкото и турското. Нашето е уникално, тяхното също.

Картата на Ноа за юли и август показва аномалия на температурите. Нормално лято с повече валежи в западната част на България. След смутното време с гръмотевични бури през юни, юли и август ще е хубаво и топло.

Нашият туристически сезон е по-силен след 24. Малко са чуждестранните туристи, а българите са напълнили хотелите в страната, но не по морето. Вече се наблюдават първите плажуващи по южното Черноморие, посочва проф. Георги Рачев, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар