Божана Кацарова сподели уникална рецепта!

Една от най-колоритните участнички в историята на предаването Masterchef - Божана Кацарова, бързо успя да превърне позитивите от телевизионната си поява в успешна кариера. [caption id="attachment_673040" align="aligncenter" width="200"]Божана Кацарова Божана Кацарова даде страхотна рецепта[/caption] След като спечели третия сезон на готварското предизвикателство, Божана се отдаде на активна дейност в социалните мрежи и в момента е един от най-популярните български кулинарни инфлуенсъри в Instagram. От храна и напитки до електроуреди, марките избират да си партнират с Божана, която успява да ги представи по уникален и неповторим начин на своите последователи. Неповторимия й стил и поведение трупат все повече фенове, като в момента над 36 хиляди следват готвачката в канала й @bojana_is_o_ye. Там почти ежедневно може да проследим моменти от живота на колоритната Божана - а между пътувания по всички части на света, атрактивни аутфити и истории от новите й проекти, разбира се не липсват и интересни рецепти, създадени специално от нея. Още от участието си в Masterchef, Божана стана известна с иновативността си. Но въпреки креативния си подход, рецептите, които представя, са съвсем достъпни, дори да не сте топ готвач. Спокойно можете да си ги приготвите и сами вкъщи с продукти, които лесно ще намерите в любимия си квартален магазин Т маркет, например. За сметка на това, резултатът гарантирано ще ви спечели точки, когато сервирате кулинарното съвършенство на масата. Една от последните такива рецепти е перфектна за лятото, когато без студена бира не може да се мине - не само в чашата, но и в продуктите за рецептата. Плод на сътрудничество с чешката бира Staropramen, Божана Кацарова се включва в глобалната им кампания, която може да проследите в Instagram с хаштага #BeerSnacks. Идеята е готвачи от цял свят да представят свой прочит на някои от запазените рецепти на Staropramen за бирени мезета. От българска страна в кампанията се включи Божана, която приготви риба треска с хрупкава бадемова коричка и пикантна майонеза.

За рецептата ще ви трябват следните съставки:

300 г филе от риба треска 100 г бадемово брашно 100 г брашно тип 500 250 мл бира Старопрамен 1 с.л. горчица 1 с.л. сос Уорчестър 1 лимон 250 г панко 1 ч.л. бакпулвер

За пикантната майонеза:

300 г пресни картофи 3 яйца 150 мл олио 1 чили 2 с.л. див лук сол и черен пипер на вкус Как точно да приготвите това хрупкаво бирено мезе, може да видите в Инстаграм видеото в профила на Божана. Разбира се, видеото е в типично неин стил - неподражаемо и колоритно. А ако се вдъхновите за още кулинарни вкусотии, в които бирата е главен герой, ето тук може да намерите още куп рецепти, за да направите лятото още по-вкусно и незабравимо.