Двамата със зет му са съдружници в новата фирма

Няма да повярвате какво се случва с естрадния трубадур Веселин Маринов. Пандемията от коронавирус, която блокира бизнеса на артистичния елит у нас, принуди Веселин Маринова, да вземе крути мерки. По този начин той ще си подсигури бъднините, ако китайският нашественик с всевъзможните му щамове продължи да броди из родните географски ширини. [caption id="attachment_672929" align="aligncenter" width="300"]Веселин Маринов Двамата със зет му са съдружници в новата фирма[/caption] Изпълнителят на „Горчиво вино“ ударно създава обръч от фирми с различни предмети на дейност, които да му гарантират стабилни доходи. Най-новата фирма в разрастващата се бизнес империя на трубадура от Полски Тръмбеш е ориентирана към дейност, от която той едва ли има някакво понятие. Но пък този бизнес се очертава като хитов в последните години.

Зет му е на "ти" с този занаят

На 29 март тази година, Веселин Маринов е основал Дружество с ограничена отговорност PV Marinov в съдружие със своя зет Евгени Стефанов. Седалището на компанията се намира на улица в столичния Студентски град. На същия адрес са регистрирани и други фирми на музиканта. Тъст и зет участват в новоучреденото ООД с по 50 хил. лева капитал, тоест началният внесен капитал е в размер на 100 000 лева. С въпросната фирма Веселин Маринов навлиза в бизнеса с електроенергия от алтернативни източници. Предметът на дейност е производство и продажба на електроенергия от възобновяеми и алтернативни енергийни източници, дейности и услуги в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници, проучване, проектиране, изграждане, разработване и поддръжка на енергийни обекти за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници, както и всяка друга дейност, незабранена от закона. Казано с други думи, поп изпълнителят и зет му се канят да печелят от фотоволтаични инсталации за продажба на произведената енергия, познати и като слънчеви електроцентрали. И ако Маринов е бос в този занаят, зет му е на „ти“ с него. Евгени Стефанов е съдружник в друга компания, вече развита и доказала се в изграждането на проекти за енергийна ефективност.

Този тип централи са с гарантирана възвръщаемост

Запознати коментират, че такъв тип централи са изключително подходящи за хора, които биха искали да вложат средствата си в дългосрочни инвестиции, с гарантирана възвръщаемост. Най-голямото предимство на този бизнес е, че работи с безплатна суровина за производство на енергия – слънчевата енергия. Освен това носи 100-процентова възвръщаемост на инвестицията. Орташката фирма на Маринов със съпруга на дъщеря му е втората, която той регистрира от началото на годината. В края на януари певецът бе вписан като едноличен собственик на капитала и управител на „Планински изгрев“ ООД. Фирмата е за услуги в областта на хотелиерството, ресторантьорството или други услуги в областта на туризма. Този бизнес на Маринов обаче реално се върти от половинката му – Веселина. За да не стои без работа, певецът я натоварил със задачата да развърти клиентела за кокетната им горска вила, като я отдава под наем. Според запознати става дума за една от къщите в 5-звездния голф комплекс край Разлог, в която Веселин и Веселина се уединиха през по-голямата част от пандемията и придружаващите я карантини. Във въпросния комплекс къщите са средно около 350 хил. евро. Из Разлог обаче се носи мълвата, че естрадният трубадур е купил имението на доста по-ниска цена, пише retro.bg.