Премиерът на Австралия: Имаме нулев Covid, но станахме жертви на успеха си!

Гласувайте за статията

Премиерът на Австралия призна неочакван провал

Нулев ковид сред жителите на Австралия, но и драконовски ограничения. За това признава премиерът на Австралия. Страната е една от малкото, които успяха да се справят с ограниченията и да защитят населението от ужасните последици от пандемията. Това, което обаче притеснява всички, е фактът, че имат нулев имунитет, което в момента ги поставя в една много тежка ситуация.

„Докато ние се поздравявахме за желязната дисциплина и ефективните мерки, в другите страни хора се заразяваха, умираха и страдаха. Днес обаче, докато бритавците се трупат на Уембли и Уимбълдън, или обикалят сърф курорите, пет милиона души в Сидни са заключени в града, защото шофьор, който превозва персонала на авиокомпанията се заразява и го предава на останалите“, пише Анджела Молард от „Дейли мейл“.

Липсата на стаден имунитет прави движението невъзможно извън страната. Сектори като туризма са смазани, единствено винената индустрия цъфти, но с нея има и ръст на психичните заболявания, както и депресиите. Местните медии отбелязват, че единствена Нова Зеландия прилага същия принцип на моментално затваряне при първи намек за случай, което обаче доста стресира туристите.

„Красивите ни плажове остават пусти, тъй като няма хора, които да им се радват. На чужденците им е забранено да влизат в страната, или са длъжни да спазват драконовска карантина, за да влязат, а на местните жители – да излязат. Не може да се видиш с приятели от други страни, със семейството си. Хората постоянно са под карантина“, свидетелстват разкритията.

Най-новият случай е на жена, която е оставена под строга карантина в болница, защото е контактна. На втория ден тя бяга, за да бъде открита в дома на майка си, на другия край на Мелбърн.

Австралия жертва на собствения си успех сн. You Tube

Австралия жертва на собствения си успех сн. You Tube

„Ние се намираме в параграф 22“, разказва жител на Австралия. Отделно остава въпросът и с ваксините – наличната Астра Зенека е подходяща за по-млади, а от Пфайзер почти няма налична.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар