Указанията на специалиста са много лесни за изпълнение

Не само диета и спорт за нужни за успешното отслабване. Ако все още не сте успели да стопите излишните кила до лятото, значи е време да започнете да го правите. За да не си отказвате гастрономически удоволствия през сезона на барбекюто и да не се изтощавате с физическа активност в жегата, съветваме ви да се вслушате в съветите на ивестния  руски диетолог Татяна Разумовская.

За да отслабнете, е много важно да спите достатъчно, каза тя. Без това просто няма да е възможно да се постигне мечтана фигура.

[caption id="attachment_672006" align="aligncenter" width="400"]Не само диета и спорт! Вижте съветите на диетолога за трайно отслабване Плоският корем е мечтата на всяка жена[/caption]

„Лишаването от сън, ако се случва редовно, понижава хормона за потискане на апетита лептин. Но броят на хормоните като грелин и кортизол, които повишават глада, нараства “, обясни специалистът в интервю за РИА Новости . Диетологът също така добави, че излишъкът от кортизол води до преяждане и увеличаване на мазнините в корема.

Разумовская посъветва да включите 20-40 грама фибри в ежедневната диета. Диетичните фибри ще помогнат за нормализиране на нивата на холестерола и захарта, а също така ще имат положителен ефект върху червата и ще облекчат глада.

Не трябва да забравяме и за протеините - в менюто трябва да присъстват от 1,2 до 1,5 грама на килограм телесно тегло на ден, предават от graziamagazine.ru.

„Храносмилането на протеини е дълъг процес: по-дълго ще се чувствате по-сити. Тялото изразходва повече калории за усвояване на протеини, отколкото за мазнини и въглехидрати “, подчертава специалистът.