Ето какво не знаем за съпругата на новинаря Ники Дойнов! (още подробности)

Гласувайте за статията

Ники Дойнов най-после се реши на брак!

Ники Дойнов не успя да сбъдне детската си мечта да е пилот, но пък се ожени за бивша стюардеса. Петя Иванова, както се казва дългогодишната половинка на новинаря на Нова тв, вече е негова cъпpyга.

Ники Дойнов

Ето коя е жената на Ники Дойнов

Ники Дойнов и Петя имат син Марко, който се роди през януари, 2017 г., сключиха и църковен брак. Може би тъкмо венчавката стана повод да се появи малко повече информация за дамата на сърцето му.

За Петя вече се знае, че е била модел, но не се задържала дълго в модните среди. Красивата брюнетка участва в конкурса „Лейди България“ през 2008 г. и макар да се представя блестящо, не взима награда. Тя е работила като стюардеса, което е интересна препратка към нереализираната мечта на съпруга й Ники Дойнов да стане пилот.

Още от малък той бил толкова впечатлен от самолетите, че все настоявал с приятелите му да ходят на летището, за да ядат сладолед и с часове да гледат как излитат и кацат. Сред тези приятели е и Станка Желева, дъщерята на първия демократично избран президент Желю Желев. Двамата са израснали заедно, така че мечтата му да е пилот се знае от всички.

Журналистът, който има брат Дойчин, имал голямо желание да лети, но се препънал в математиката. Баща му професор по история, и майка му психолог, давали луди пари за уроци по математика, която била задължителна, ако синът им Николай иска да учи във военното училище в Долна Митрополия.

Иначе новинарят със сигурност би се справил с физическата издръжливост, тъй като години по-късно имал възможност да лети на изтребител и даже има две грамоти за едночасови полети, пише вестник „Минаха години“.

,,Дадох си сметка, че съм издръжлив, и сигурно щях да мина през физическата част от изпитанията“, споделял е Ники Дойнов.

Допреди да се задоми Ники Дойнов все не даваше категорични отговори на лични въпроси в редките си интервюта. Може би затова, дори когато се роди синът им Марко, не се знаеше много за дамата на сърцето му Петя. Към днешна дата вече е ясно, че госпожа Дойнова е учила в престижен колеж, специализиран в мениджмънта и маркетинга, като освен това е учила бизнес администрация икономика в Нов български университет.

Понастоящем работи като брокер във фирма, занимаваща се с продажби и наеми на луксозни имоти.

В социалната мрежа, където вече носи фамилията на съпруга си, Петя Дойнова споделя кадри от семейните им почивки. Прави впечатление, че пътуват доста често в България. Явно двамата имат желание да опознаят родината, за което Ники Дойнов е споделял.

Обща им е и любовта към българската литература, става ясно от цитат от Йордан Йовков, споделен от госпожа Дойнова през март, миналата година. Йовков е сред любимите писатели на съпруга й, който често препрочита и разказите на Иван Вазов.

„И бих дал какво ли не, за да притежавам дори и само една страничка, написана от ръката на Йордан Йовков“, казвал е Николай Дойнов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар