Очевидно войната помежду им няма да стихне скоро

Принц Хари заплете страшна мистерия навръх откриването на статуя на майка му – принцеса Даяна. Припомняме, че преди броени дни херцогът на Съсекс и брат му Уилям присъстваха на събитието. То се проведе в потъналата градина в Кенсингтън, която бе преустроена специално, за да приюти монумента. [caption id="attachment_671771" align="aligncenter" width="300"]Хари Очевидно войната помежду им няма да стихне скоро[/caption] Той бе издигнат по случай 60-тата годишнина от рождението ѝ. Заради пандемията откриването на статуята беше в тесен кръг. Все пак огромна мистерия, беляза церемонията и сложи началото на много шушукания. В центъра на събитията бе именно вече скандалния принц Хари, покрай когото сякаш интересните неща не спират. Това, което направи силно впечатление бе фактът, че принц Хари напусна кралския дворец само 20 минути след откриването на паметника на майка си. Очакваният разговор на четири очи между двамата братя така и не се състоя. Хари влязъл в двореца след тържествената церемония само от учтивост, за да отпие от чашата шампанско и веднага хукнал навън. Брат му - принц Уилям дори не го изпратил. Журналистите решили, че отива в Уиндзорския замък при баба си. Оказало се обаче, че той директно отпътувал за летище Хийтроу, за да хване първия полет за Америка и да се върне при жена си и децата.

Всички надежди за сближаване на кралското семейство с беглеца Хари се изпариха

Така всички надежди за сближаване на кралското семейство с беглеца Хари се изпариха. Двамата братя не се помириха дори заради паметта на майка им. Потъналата градина, както я наричат в Лондон, е създадена през 1908 г. по инициатива на крал Едуард VII. От двореца Кенсингтън съобщават, че тя е изцяло преустроена, за да създаде по-задушевна обстановка за паметника на принцесата. Припомняме, че Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г. Работата по промяната на градината започна през 2019 г. и отне 1000 часа за засаждането на повече от 4000 от любимите цветя на Даяна, включително 100 незабравки и 300 лалета. Синовете на принцеса Даяна – Уилям и Хари поръчаха статуята през 2017 г., за да почетат живота и наследството й. Паметникът е дело на скулптора Иън Ранк-Броудли. Това е вторият мемориал на Даяна в Лондон, след като в Хайд парк беше открит 210-метров фонтан през 2004 г. Междувременно британската преса предаде, че забележителният успех на английския отбор по футбол на Евро 2020 е стопил ледовете в отношенията на принцовете преди тяхната официална среща. Двамата братя почти не си говорят, откакто херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха, че се оттеглят от ангажиментите си към британското кралско семейство преди 18 месеца. От няколко дни обаче Уилям и Хари са били в контакт по повод откриването на паметника на покойната им майка – принцеса Даяна.

Двамата са си разменили sms-и

Твърди се, че двамата дори си разменили текстови съобщения по телефона след победата на отбора на Англия срещу футболистите на Германия с 2:0 на европейското първенство по футбол. "Нещата помежду им все още са далеч от добри. Но е имало размяна на съобщения, по-специално за футбол, което е стъпка в правилната посока, дори само за да отдадат почит пред майка си", коментира източник на "Дейли Мейл". Принц Уилям, който е президент на Футболната асоциация, беше на стадиона "Уембли" за мача заедно със съпругата си Кейт и най-големия им син Джордж, който бил футболен запалянко. Запознати съобщават също пред изданието, че от кралското семейство са казали на 36-годишния Хари колко много се надяват да видят отново сина му Арчи, който е на 2 години и очакват скоро да го посрещнат във Великобритания. Смята се, че херцозите на Кеймбридж са виждали Арчи само веднъж или два пъти досега. Принц Уилям, който е на 39 години, е дълбоко наранен и сърдит на брат си, задето "натиснал ядрения бутон" не само в отношенията си с монархията, но и със семейството си. Припомняме, че в интервю за американската телевизионна водеща Опра Уинфри, херцозите на Съсекс Хари и Меган казаха, че член на кралското семейство изразил тревога какъв ще е цветът на кожата на бебето им, преди Арчи да се роди. Освен това според твърденията им, кралското семейство не подкрепило Меган в моменти, когато душевното ѝ състояние било разклатено. Принц Хари даде да се разбере, че баща му отказва да общува с него, пише jenata.blitz.bg.