Лъснаха скандални разкрития за икономическия министър Кирил Петков

Лъснаха скандални разкрития за икономическия министър Кирил Петков
5 (100%) 1 vote

Страницата е дълбоко нередна и оставя впечатления за самозванство или огромна грешка

Скандални разкрития за служебния министър на икономиката Кирил Петков видяха бял свят.

Оказва се, че той е самозванец, който се представя в рисърч гейт за друг човек. Това твърди в профила си във Фейсбук Светослав Стамов от Бургас.

„Уважаеми приятели. Омръзна ми журналистите да „харвардосват“ Кирил Петков. Как пък не се намери един журналист да му направи проверка?

Кирил Петков

Страницата е дълбоко нередна и оставя впечатления за самозванство или огромна грешка

Преди няколко месеца му погледнах страницата в Рисърч Гейт и ме заболя главата. Преценете сами: Research Gate е фейсбук за хора, занимаващи се с наука. След посещението ми на страницата му се чувствам като Хашековия Швейк през престоя му в лудницата, където Швейк срещнал някакъв, който се представял за братя Кирил и Методий и настоявал за двойни дажби, тъй като е двама души.

Кирил ПетковСтраницата, която г-н министърът си е направил в Рисърч Гейт, е дълбоко нередна и оставя впечатления за самозванство или огромна грешка“, пише той.

„В страницата си г-н Петков се представя за експерт по микробиология. Като гледам снимката, това е нашият министър, нали? И името същото, да? В долния десен ъгъл виждаме и местоработата му, Kiril Petkov’s lab, Harvard University.

Кирил ПетковИзвинявам се, но г-н Петков се представя в рисърч гейт като ръководител по лаборатория по…средновековна история на средиземноморието и…специалист театрал. Що за глупости? И води „Модерност и Трансформация на Средиземноморието” 1400-1700 г.” , което е един малко странен курс за микробиолог, ако съдя по описанието – „световна култура, глобализация и модернизация, западна и световна история”.

Кликам на колегите от „лабораторията на Г-н Петков” – единият театрал, другият, специалист по драма, и почва да ми става драматично – ама тоя не беше ли икономист?

Кирил Петков

Лъжа или огромна грешка?

От любопитство, кликвам на курса и ми изниква следната информация: „Кирил Петков, Директор на проекта, Университета Сейнт Джон, продължителност на проекта 2018- февруари 2021; „на следващата страница обаче четем следното „За контакт се обърнете към Kiril.petkov ат uwrf.edu”. Когато обаче се „обърна за контакт” към горния адрес, ми излиза непознат човек, непозната снимка и непозната биография.

Извинете, но г-н министърът е самозванец, който се представя в рисърч гейт за друг човек, също Кирил Петков, негов съименник, и най безсрамно си приписва лаборатоята му и мениджърската му позиция в проект по средновековна история. Действително има такъв Кирил Петков, но това не е министърът на икономиката ни. А кой всъщност ни е министър, един Господ знае“, посочва той.

„Да го кажа и с други думи – уважаеми дами и господа, знам, че дефицитът на внимание е тежък бич за българското общество, но този Кирил Петков, към който ме води хиперлинка от страницата на настоящия български министър на икономиката, е друг Кирил Петков.

От университета в Уисконсин, професор по средновековна история, доктор по история на средиземноморския свят и т.н., само дето не е министър. И действително е директор на Kiril Petkov’s лаб, който настоящият ни министър е постнал на страницата си и се е самообявил за неин директор в Харвард.

Тази лаборатория, обаче, не е негова, а на негов съименник, който нито е биолог, нито е икономист, нито е министър, а е преподавател по средновековна история. Ако го е направил по погрешка (???) да я коригира и да коригира страницата си. Иначе се превръща в лъжец и самозванец, който си приписва чужда биография и чужди заслуги. Погледнете скрийншотовете“, съветва в заключение Стамов, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар