Васил Божков се фука с титли менте

Гласувайте за статията
Черепа е включил в биографията си напазарувани за по 200 долара псевдонаучни отличия

С помпозна биография, гарнирана с куп менте научни титли и отличия, стартира кампанията си за парламента Васил Божков-Черепа. В опит да спечели избирателите си санкционираният от САЩ по закона „Магнитски“ хазартен бос стартира операция за изчистване на имиджа си – пише в. „Уикенд“. Основен акцент в плана за избелване е богатият списък с отличия на бизнесмена за принос в световната наука и култура – отбелязва изданието.

На пръв поглед те звучат респектиращо, но проверка на изданието показа, че зад тях не стои нищо. За придобиването им не са нужни научни трудове, а единствено да се платят няколкостотин долара. Така лауреат може да стане дори и напълно неграмотен човек. Стига да има достатъчно средства да покрие тарифата.

Биографията на Васил Божков, публикувана във Фейсбук, носи скромното заглавие: „Васил Божков Колекционерът“. Наред с данните къде и кога е роден и завършил образование, в справката изрично се акцентира и на създадената от него колекция от антични артефакти, уникална в световен мащаб.

В биографията пише: „ПРез 2005 г. става Почетен директор за Европа на Международния биографичен център в Кеймбридж. През същата година получава световно признание за принос и достижения в областта на икономиката от Световния конгрес по изкуства, наука и комуникации. Г-н Божков е сенатор в Конгреса на световните нации. От 2007 г. е генерален посланик на Обединената културна конвенция. Нобелов лауреат от Американския биографичен институт“ и т.н, и т.н.

Четейки списъка с отличията, може да останем с впечатление, че става дума за гений от световна величина, а не за хазартен бос и данъчен измамник, раздаващ подкупи на хора от висшите ешелони на властта – коментира изданието.

Черепа си е купил титлите01

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар