Майката на Корнелия Нинова влиза в политиката (ФОТО)

Тя е сред „пресните“ членове на партията
0
Оценете този post

Тя е сред „пресните“ членове на партията

Майката на лидера на БСП – Корнелия Нинова, гради политическа кариера по примера на щерка си.

Пенсионерката Маргарита, която живее в родната на червената лидерка Мизия, дейно се включва в предизборната кампания на БСП по повод предстоящите на 11 юли парламентарни избори.

Корнелия Нинова
Маргарита не изпуска партийна сбирка

Майката на Корнелия Нинова присъства на първа линия на абсолютно всички партийни събития, сбирки и обсъждания в региона. Костюмирана и изтупана, Маргарита се е превърнала в неформален лидер на Столетницата в Мизия, споделят местни бесепари.

След всяко партийно мероприятие тя се обаждала на дъщеря си и й давала пълен отчет. Отдадеността ѝ на лявата идея обаче не е възнаградена с позиция в листите за кандидат-депутати. Майката на Нинова не се блазнела от живота в София. По всяка вероятност обаче при следващи местни избори за общински съвет щяла да се впусне в надпреварата.

Тя влезе в червените редици през 2019 г.

Припомняме, че пенсионерката Маргарита е сред „пресните“ членове на БСП. Тя влезе в червените редици през 2019 г. на общинска конференция в Мизия, където бе одобрена нейната кандидатура. Тя сама подала заявлението за членство според личните си убеждения. Корнелия Нинова обаче не присъствала на тържественото събитие по случай връчването на партийната ѝ книжка. Точно тогава Минкова заявила, че обещава да работи активно за партията.

За майката на Корнелия Нинова се знае, че е била лаборантка по професия и отдавна е вдовица. Бащата на шефката на „Позитано“ 20 – Петър, се споминал преди доста години. Маргарита навремето била член на БКП, но след промените в партията не подновила членството си чак до 2019 г.

Корнелия Нинова
Майката на Нинова (оградената с кръгче)

Тя може да бъде забелязана на ежегодните събори на БСП в подножието на връх Бузлуджа, където винаги повежда хорото редом до щерка си Корнелия. Самата Нинова е признавала, че с майка ѝ са с трудни характери. Не е тайна, че понякога не мелят брашно и са в по-хладни отношения.

Пенсионерката все още живее в къщата си в Мизия. Тя се нуждае от основен ремонт и съвсем не прилича на дом, обитаван от майката на политически лидер. Далеч по-стегната е къщата на свекървата на Нинова, която се намира на няколко метра от тази на Маргарита. Именно там социалистката нощува, когато се прибира в родния си край, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.