Това ли е най-вълнуващата туристическа дестинация?

  Това е една от най-популярните дестинации за екзотична почивка и добре известна със своите плажове с искрящо бял пясък и кристално чисто води. Но това съвсем не изчерпва Бахамите. Независимо дали сте любител на историята или се интересувате от гмуркане и морски живот, тези Карибски острови могат да предложат всичко. Нека да видим пет причини, поради които Бахамите са една от очарователните дестинации в света.

Тропически рай с прекрасни плажове

Това ли е най-вълнуващата туристическа дестинация? - Снимка 2

  Разбира се, най-добрият начин да започнем нашето виртуално пътуване до Бахамите е с неговите плажове с бял пясък и кристални води. Естествената красота на тези острови е известна по цял свят и не е изненадващо, че снимките от това място са сред най-популярните избори за украсяване на стени и десктопи. Но знаете ли, че красотата на Бахамите е спечелила признание дори от космоса? Астронавтът Скот Кели е хипнотизиран от красотата на островите и е споделял множество снимки на великолепните Бахами, заснети от космоса. В туит той нарича Бахамите „най-красивото място от космоса“. Туитът става известен по цялото земно кълбо, в резултат на което тогавашния министър на туризма на Бахамските острови кани Кели лично да посети островите. Той приема поканата и потвърждава, че ласкавите му думи за това място са също толкова валидни и на Земята.

Топ дестинации за гмуркане

Това ли е най-вълнуващата туристическа дестинация? - Снимка 3

Бахамите са толкова великолепни от високо и на Земята, колкото и под водата. Островите са една от най-добрите дестинации в Карибите за гмуркане и шнорхелуване. Кристално чистите води гъмжат от екзотичен морски живот и дори неоткрити корабокрушения. Да не забравяме, че в миналото районът е бил известна пиратска дестинация, породила много легенди, приказки и филми и е служил като място за снимане на блокбъстър франчайзите „Карибски пирати“ и Джеймс Бонд. Що се отнася до подводния свят, Бахамските острови предлагат вълнуващи възможности за разглеждане на екзотични видове като корали, морски костенурки, морската звезда на Бахама, розов стромбус (вид морски охлюв), синя риба меч и много други.

Единственото място, където можете да видите плуващи прасета

Това ли е най-вълнуващата туристическа дестинация? - Снимка 4

Богатството на флората и фауната на Бахамите се простира далеч отвъд морския живот. Островите, и по-точно Островът на прасетата в района на Ексума, е дом на доста забавна и уникална атракция - плуващи прасета. Докато произходът на добре хранените животни е обект на много легенди, факт е, че те са забележителност, която трябва да се види. Прасетата са свикнали с туристи и нямат скрупули да си поискат от тях храна. Те наистина могат плуват, умение, което вероятно са усвоили като оцеляващ механизъм за достигане до изхвърлена от морето храна. Разбира се, напълно самостоятелното оцеляване на екзотичен остров би било предизвикателство за животните, така че местните жители и доброволци се грижат за иначе свободно живеещите плуващи прасета.

Дом на едни от най-развлекателните курорти

Това ли е най-вълнуващата туристическа дестинация? - Снимка 5

Логично е, че място като Бахамите би предложило всякакви забавления на своите гости, което включва световно известният курорт Atlantis. Комплексът е разположен на магнетично именуванията Райски остров (Paradise Island) и разполага с много вълнуващи екстри. Преди години един от специалните апартаменти в комплекса, Bridge Suite, беше оценен като най-скъпата хотелска стая в света с цена за нощувка от 25 000 долара. Сред многото други атракции в курорта е неговия морски хабитат, който е дом на разнообразна гама от морски живот в открито пространство. Курортът участва в няколко проекта за опазване на морския живот и предлага уникално преживяване за наблюдение на местни видове. Между другото, курортът Atlantis е специално място за един българин, който прослави страната ни преди осем години, спечелвайки един от най-големите турнири по покер. През 2013 един от най-добрите ни покер играчи Димитър Данчев спечели близо 5 милиона долара. там, побеждавайки някои от топ имената в играта.

Бахамската култура

Това ли е най-вълнуващата туристическа дестинация? - Снимка 6

Нека завършим тази статия с няколко интересни факта за бахамската култура. Например, това че докато официалният език е бахамски-английски, местните говорят на креолски диалект, който е с африканско наследство. Африканската култура е едно от основните влияния на Карибските острови, заедно с англо-американските, останали от историческото присъствие на тези нации в региона. Говорейки за английското влияние, неговите черти се забелязват и до днес, което може да се види например в най-популярния спорт на Бахамските острови-крикетът. Що се отнася до вкусовете, бахамската кухня се състои от вкусни ястия от морски дарове, тропически плодове и ориз, съставки, които са често срещани за Карибския регион, като всяка област добавя своя почерк върху тези екзотични вкусотии.