Напрежение в Черно море: Русия тества оръжия по време на учение на НАТО и Украйна! Преглеждания: 707

Русия вся напрежение в Черно море сн. EPA
0
Оценете този post

Русия тества военни оръжия по време на учения на САЩ и Украйна в Черно море

Русия тества своите системи за противовъздушна отбрана на територията на окупирания Крим, докато в Черно море се провеждат многонационални военни учения, домакини на които са Украйна и САЩ.

Общо 32 държави, съюзници и партньори от НАТО присъстваха на учението в Черно море, което започна на 28 юни и ще продължи до 10 юли. Учението „Морски вятър 2021“ се провежда на фона на нарастващото напрежение между Русия и Запада след инцидент от миналата седмица. Той възникна с участието на Русия и британски военен кораб край бреговете на Крим.

Учението включва 5000 войници, 32 кораба, 40 самолета и 18 екипа за специални операции и гмуркане.

Междувременно руският черноморски флот заяви, че е разположил около 20 самолета и хеликоптери, включително и бомбардировачи Су-24М, както и ракетни системи С-400 земя-въздух. Те са част от тестването на системите за противовъздушна отбрана, което Москва е организирала край полуостров Крим.

„Черноморският флот има много работа покрай извънредното наблюдение на действията на корабите на НАТО и други страни, участващи във военното учение“ Морски вятър 2021 „, заяви Националният център за управление на отбраната, съобщава Интерфакс.

Москва призова за прекратяване на военните учения в Черно море, още преди да започнат. А руското министерство на отбраната заяви, че ще защити националната сигурност, ако е необходимо.

Холандското министерство на отбраната от своя страна съобщи днес, че руските бойни самолети са „обезпокоили“ холандската фрегата „Евертен“ в Черно море по-рано този месец.

В изявлението се казва, че руските бойни самолети „са извършвали фалшиви атаки и са нарушавали комуникационните системи“, предаде Ройтерс.

Той добавя, че инцидентът, който е „в разрез с правото на свободна навигация“, е станал на 24 юни. Миналата седмица световната общественост бе свидетел и на друг инцидент. И то когато руският флот изстреля, ракети като предупреждение за британски миноносец в Черно море.

Русия  вся напрежение в Черно море сн. EPA
Русия вся напрежение в Черно море сн. EPA

Великобритания отрече да е стреляно по кораба.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.