Филип Киркоров със забрана да влиза в Украйна

Гласувайте за статията

Филип Киркоров е със забрана да влиза в Украйна

Филип Киркоров се оказа част от лицата, включен в списъка на гражданите, които представляват заплаха за националната сигурност на Украйна, пише HotArena.

Мярката е предприета от украинското министерство на културата и информационната политика по искане на Службата за сигурност на Украйна, предава ТАСС.

Все още няма информация за причините за включването на Филип Киркоров в черния списък. Програми с негово участие няма да се показват по украинските телевизии.
Народният артист на Русия, Украйна и Молдова Филип Киркоров, както самият той казва, е „делил една сцена и телевизионен ефир“ с настоящия украински президент Володимир Зеленски. Певецът е казвал също така, че двамата със Зеленски са били близки приятели. Званието народен артист на Украйна Киркоров прие от тогавашния украински президент Виктор Юшченко. През 2008 г. Киркоров представи на „Евровизия“ украинската певица Ани Лорак, която зае второто място.

Руската агенция посочва, че освен Киркоров в обновения списък попадат имената на 201 дейци на културата. Дори името на починалия артист Йосиф Кобзон не е премахнато от списъка, пише Хотарена, позовавайки се на България днес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар